Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:38:10

Понад 250 фахівців громад Чернігівщини вже пройшли навчання Програми "U-LEAD з Європою"

19.11.2020   10:12Агенцiя

Виграти вибори це пів справи, тепер потрібно організувати роботу громади та зробити її краще, ніж інші кандидати. А це вже не просто. 57 громад регіону обрали нових голів та депутатів. Сьогодні ці команди готуються до проведення першої сесії.

«Перша сесія громади важливий етап у процесі старту роботи. Перед новообраною командою стоять завдання сформувати структуру ради, визначити штат, реорганізувати ради які об’єднались, чітко та правильно розв'язувати кадрові питання. І тут помилок допускати не можна, адже це доля людей та ризик втраченого часу. Перша сесія місцевої ради – це складна юридична процедура, до якої необхідно ретельно готуватись», - наголошує Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Команда Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» одразу після виборів провела низку консультацій та онлайн семінарів для новообраних голів та фахівців рад з питань підготовки перших сесій в рамках тематичного пакету підтримки «Перші кроки новостворених громад». Варто зазначити, що експертна консультативна підтримка посадовців з новоутворених громад почалась ще за кілька місяців до виборів.

З вересня місяця відбулось 17 таких навчань, в яких взяли участь понад 250 фахівців громад. Радники офісу провели окремі консультації з перших кроків та підготовки сесій для команд всіх новоутворених громад, а таких в області вісім: Бахмацької, Крутівської, Дмитрівської, Ріпкинської, Седнівської, Ладанської, Березнянської та Яблунівської.

«Чим ближче до сесії — тим більше запитань. Тому на цих консультаціях намагаємось розглянули і обговорили все — порядок денний сесії, набуття повноважень новообраними депутатами й головою, припинення повноважень сільських голів та секретарів рад, створення постійних комісії ради та десятки інших. Дякую за підтримку у цей перехідний період команді регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», - ділиться Вікторія Сім’ячко, Яблунівський сільський голова.

Сьогодні радники Чернігівського регіонального офісу Програми Людмила Чабак та Олександр Мельник зосереджені на консультаціях та навчаннях для фахівців новостворених громад з питань підготовки до перших сесій, створення місцевого фінансового органу, виконанню бюджетів до кінця року та формуванню бюджетів громад на 2021 рік.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини