Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:32:03

У Чернігівському ліцеї взялися за екологічну грамотність

12.10.2020   10:54Агенцiя

У вересні-листопаді 2020 року євроклуб ліцею «ЄвроЧОПЛ» за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» реалізує екологічний проєкт «Прямуємо разом: екологічна грамотність та здорове життя».

Тож у середу, 7 жовтня у рамках проєкту відбувся тренінг, під час якого учні й учениці напрацювали поради до пам’ятки «Як полюбити природу». Це один з етапів реалізації проєкту – волонтери й волонтерки ЄвроЧОПЛ поширюватимуть ці пам’ятки у громадах Чернігівської області серед мешканців. Спільно з тренеркою Наталією Висіканець, членкинею громадської організації «Жіночий формат», яка очолює  напрямок роботи щодо популяризації свідомого ставлення до споживання ресурсів, учасники й учасниці обговорили можливі шляхи вирішення екологічних проблем регіону.

Подальша реалізація проєкту передбачає розробку візуалізованої пам’ятки та її поширення, а також створення інформаційних табличок-закликів, які учні й учениці ліцею розмістять у місцях стихійних сміттєзвалищ у своїх населених пунктах. Адже, як показують дослідження, які провели наші учні й учениці під час дистанційного навчання, спільними екологічними проблемами для Чернігівської області є стихійні сміттєзвалища у селах та містечках і неконтрольоване спалювання сухої трави.

Сподіваємося, що до нашої ініціативи приєднаються люди, небайдужі до стану екології не тільки в Чернігівській області, але й Україні та світі загалом.

Координаторка проєкту - Антоніна Федорченко

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.