Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:42:12

Антикорупційний Лікбез пройшов в Менській громаді

13.07.2020   16:28Агенцiя

Мешканці Менської громади стали активними учасниками Антикорупційного Лікбезу, який провела ГО «Центр Доброчин» 11 липня в рамках проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди.

Багато хто з власного досвіду знає про хабарництво, протекціонізм і побори. Але хто насмілюється відкрито говорити про них? Як правило, розмови про корупцію не виходять за межі вузького «домашнього» кола. Проблема і досі перебуває в тіні. Але замовчування не розв’язує проблеми, а лише ускладнює її.

Саме тому метою заходу стало формування антикорупційної свідомості жителів громади та надання знань щодо шляхів запобігання корупції.

Антикорупційний Лікбез це:
Це відкритий майданчик для діалогу у популярному відкритому місці громади.
Це можливість висловити власну думку та бути почутим.
Це можливість познайомитись із цікавими людьми та знайти однодумців.

Практичні виступи експертів як боротися з корупцією та досягти успіху без хабарів зацікавили багато осіб, адже майже кожен із нас стикається з проявами корупції і не завжди знає як їм протидіяти. Десятки мешканців отримали інформаційні буклети «Як протидіяти корупції для «чайників». Покроковий алгоритм», футболки, блокноти та ручки з яскравим написом «Громада без корупції!»

Антикорупційна вікторина на знання існуючих антикорупційних інструментів викликала неабияку цікавість серед учасників та водночас продемонструвала, що більшість мешканців не зовсім володіють інформацією в цій сфері.

Формат проведення заходу дав можливість учасникам не тільки ознайомитись із покроковим алгоритмом як протидіяти корупції, а й спільно обговорити питання шляхів просвіти суспільства. Адже для результативної боротьби з корупцією потрібні не лише політична воля та бажання кожного, але і якісна освіта.

Загалом захід відбувся у дружній атмосфері. Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними від проведеної роботи та вмотивованими до свідомої участі в антикорупційної діяльності.

Діяльність проходить в рамках проекту Центр Доброчин / Dobrochyn Center «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Embassy of the Netherlands in Ukraine та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.