Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:30:12

Молодь Менської та Березанської громад на Чернігівщині знизила толерантність до корупції

03.07.2020   09:30Агенцiя

Більше 30 молодих людей з Менської та Березанської громад вчились розпізнавати прояви корупції та активно протидіяти цьому явищу на першій Антикорупційній кава – зустрічі, яку організувала ГО «Центр Доброчин» 2 липня в місті Мена Чернігівської області.

Антикорупційні кава зустрічі мають на меті спонукати молодь замислилися чому необхідно знизити толерантність до корупції та мотивувати молодь до свідомої участі в антикорупційної діяльності.

У вітальних виступах секретар Менської міської ради Юрій Стальніченко та експерт проекту Олександр Підгорний розповіли про плани міскради активно долучати молодь до антикорупційної діяльності, зокрема до напрацювання просвітницьких заходів до проекту Антикорупційної програми Менської ОТГ, та важливості формування нульової толерантності до корупції. 

На початку заходу молодь визначала, що саме є корупцією  в їх розумінні та активно обговорювала наступні теми:
• Як Ви ставитесь до проблеми корупції?
• Який Ваш досвід щодо корупції?
• Як можна протидіяти корупції?
• Чи ефективні існуючи механізми боротьби з корупцією?
• Чи готові Ви долучитись до антикорупційної діяльності?
• Як реагувати та впливати на явище корупції?

Експерт проекту Юрій Паперний розповів про корупцію, як негативне суспільне явище, яке проявляється в злочинному використанні службовими особами, громадськими і політичними діячами їх прав і посадових можливостей з метою особистого збагачення.

Кожен учасник спробував дати власне поняття терміну корупція, і цікаво, що у багатьох це гарно вийшло. Були спільно проаналізовані найнебезпечніші форми корупції кваліфікуються як кримінальні злочини. До них, перш за все, відносяться розтрата (розкрадання) та хабарі.
Учасники самі окреслили різницю між побутовою, діловою та політичною корупцією. Значна кількість питань учасників була присвячена конкретним прикладам боротьби з корупційними  проявами.

Після дискусії молодь дійшла висновку, що діяльність виключно у власних інтересах, не враховуючи інтереси суспільства, не сприятиме подоланню тієї чи іншої проблеми. Діяти потрібно разом, а роль кожного з нас полягає у готовності співпрацювати та переконувати інших.

На завершення заходу, організатори провели вікторину на знання існуючих антикорупційних інструментів. Призами стали блокноти, ручки та футболки з креативними слоганами на кшталт «Keep Calm & разом здолаємо корупцію!»  та «Громада без корупції».

Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними від проведеної роботи та вмотивованими до свідомої участі в антикорупційної діяльності.

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

*Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр «Доброчин» (Чернігівська область), Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики (Дніпропетровська область).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини