Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:24:33

На Чернігівщині стартує зовнішнє незалежне оцінювання

13.06.2020   09:25Агенцiя

Зовнішнє незалежне оцінювання у Чернігівській області розпочнеться 25 червня, пробне – 15 та 17 червня. Про це стало відомо під час наради з питань організації та проведення зовнішнього незалежного тестування, яка відбулася в Чернігівській ОДА.

- Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 15 червня (працюватиме 28 пунктів тестування, зареєстровано 4 138 учасників); 17 червня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької та іспанської мов – на вибір учасника (працюватиме 28 пунктів тестування, зареєстровано 3 702 учасники), - повідомив Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації.

Під час пробного ЗНО працюватимуть 32 пункти у містах і районах Чернігівської області.

Основна сесія ЗНО триватиме з 25 червня до 17 липня (графік). В області створено 7 округів для проведення незалежного оцінювання з центрами у містах Бахмач, Мена, Ніжин, Новгород-Сіверський, Сновськ, Прилуки, Чернігів.
Пункти тестування організовані у 34 закладах освіти, серед них 27 шкіл, 3 коледжі та 4 ВНЗ.
У 2020 році додаткову сесію ЗНО буде проведено з 24 липня до 10 серпня (графік).
Обов’язковою умовою проведення ЗНО є дотримання всіх протиепідемічних заходів, щоб не допустити  поширенням СOVID 19 серед учасників та організаторів. 

Отже, допуск до пунктів проведення ЗНО здійснюватиметься за таких умов:
• обов’язкове вимірювання температури, наявність маски/респіратора;
• учасники, у яких температура вища 37,20С та з ознаками респіраторних захворювань, не будуть допущені до тестування. Вони матимуть можливість скласти іспит у додаткову сесію;
• на вході до пункту тестування передбачені місця для обробки рук антисептиками;
• приміщення провітрюватимуть і дезінфікуватимуть;
• у пункті проведення тестування чергуватиме медичний працівник.

На базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського організовано Гарячу лінію з питань підготовки, організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання/вступних випробувань, куди можна звернутися за тел. (0462) 677-281.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.