Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:08:35

Що таке ГІС? І яке відношення ця абревіатура має до роботи органів державної виконавчої влади?

03.06.2020   11:01Агенцiя

Про ці та інші питання йшлося під час дистанційного навчання «Застосування геоінформаційних систем в роботі органів державної влади».

Семінар проведений 2 червня Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з обласною державною адміністрацією та Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області для працівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, відповідальних за проведення роботи з підготовки та внесення інформації до містобудівного кадастру області.

Під час відкриття навчально-практичного вебінару Загайний Віталій Анатолійович – перший заступник голови облдержадміністрації, зокрема, зауважив, що проведення такого навчання – це ще один крок для запровадження сучасних інформаційних технологій в системі державного управління.

Можливості геопорталу значно більші за своє безпосереднє призначення, тому перед посадовцями стоїть складне, але дуже перспективне завдання стати «просунутими» користувачами, швидко налагодити якісне наповнення порталу, а наприкінці року підключити до цієї системи і об’єднані територіальні громади. А це, в свою чергу, дасть можливість в короткі терміни виконувати відповідні рішення та швидко налагоджувати комунікації.

Дмитрюк Олександр Іванович – начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації у вітальному слові сказав, що напрям по застосуванню геоінформаційних систем в роботі органів державної виконавчої влади проходить становлення. Геопортал зараз працює в тестовому режимі. І наше завдання забезпечити координацію структурних підрозділів облдержадміністрації в процесі наповнення містобудівного кадастру області інформаційними наборами даних відповідно до профільних напрямків.

Куреня Сергій Олександрович – заступник начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації – начальник відділу містобудівного кадастру та моніторингу у своєму виступі висвітлив питання стосовно геоінформаційних систем як одного з прикладів цифрової трансформації державної ланки управління; геопросторових даних в діяльності державних службовців та процесі прийняття управлінських рішень.
Викладач-практик також акцентував увагу посадовців на роботі щодо наповнення геопорталу містобудівного кадастру Чернігівської області. У ході опрацювання презентаційних матеріалів учасники навчання мали змогу практично ознайомитися з підключенням та порядком використання інформаційних шарів, загальним описом функціоналу та можливостями використання в роботі структурних підрозділів облдержадміністрації тощо.

Ще один спікер вебінару Корнієнко Ігор Валентинович – кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри геодезії, картографії та землеустрою Навчально-наукового інституту будівництва Чернігівського національного технологічного університету у ході візуалізованої лекції-бесіди розказав про прикладне геоінформаційне програмне забезпечення та здійснив огляд функціоналу QGIS, а також детально зупинився на основних поняттях геопросторових даних та сферах їх застосування та на застосуванні геопросторової інформації в процесі планування та розвитку територій.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини