Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:47:21

З оффлайн в онлайн: стартував навчальний проєкт U-LEARN

25.03.2020   10:16Агенцiя

Карантин – це шанс для навчання та підвищення кваліфікації фахівців об’єднаних територіальних громад. Тому Програма ULEAD з Європою / ULEAD with Europe запустила навчальний онлайн проєкт - U-LEARN.org.ua, де у вільному доступі наявні 10 навчальних програм.

Вивчити курс і отримати сертифікат можна за такими напрямками: «Вступ до електронного документообігу», «Соціальні послуги в ОТГ: з чого почати», «А як вчините Ви? – Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров'я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді».

«Реальність вимагає від експертів змінювати формат роботи з представниками громад. Консультації проводимо в онлайні, тренінги замінюємо на вебінари та відео курси. За основними напрямками Програма «U-LEAD з Європою» розробила інтерактивні курси. Вони враховують практичний досвід впровадження реформ, який громади вже здобули», - зазначила Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Альона Кулідоброва (Alyona Ozol), активістка ГО «Десна майбутнього» з Деснянська ОТГ, вирішила вивчити курс «Залучення громадян до процесів прийняття рішень». Вона поділилася враженнями від навчання.

«Онлайн-навчання U-LEARN є простим та доступним для пересічного громадянина, який знаходиться в постійному пошуку знань. Програма курсу зрозуміла, не займає багато часу та ресурсів, тобто все підготовлено так, щоб людині було максимально комфортно сприймати корисну інформацію та отримувати знання», - сказала Альона.

За її словами корисними для вивчення стали ситуативні завдання та їх вирішення. Дівчина каже, що через зайнятість та брак часу не мала можливості відвідувати тренінги та навчання, а тепер можна вчитися з дому завдяки цій онлайн-платформі.

«Для того, щоб краще розуміти, яка має бути комунікація між владою та мешканцями я пройшла курс "Вступ до залучення громадян до процесів прийняття рішень". Завдяки якому отримала багато корисної інформації, а також приємний бонус — сертифікат. Надалі планую пройти ще не один курс, адже навчатися ніколи не пізно!» - зазначила Альона Кулідоброва.

Всі курси доступні на сайті https://u-learn.org.ua/ Пройти будь-яке онлайн навчання та отримати відповідний сертифікат зможе кожен охочий.

Також, на платформі доступні електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку».

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.