Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:42:12

Територіальні громади та їх генеральні плани

26.02.2020   13:56Агенцiя

Актуальні питання планування населених пунктів, розробки та затвердження містобудівної документації і її стратегічної екологічної оцінки обговорювали посадовці Сосницької, Коропської, Понорницької, Новгород-Сіверської і Менської об’єднаних територіальних громад.

Все це проходило під час навчання за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Містобудівна діяльність та просторове планування в громадах і районах», яке проходило 25 лютого у гостинній Сосницькій громаді за участі Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації, Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації і Чернігівського центру підвищення кваліфікації.

Відкриваючи семінар, Олександр Дмитрюк, начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, зауважив, що в Чернігівській області понад півтори тисячі населених пунктів, і тільки 119 з них мають нові затверджені генеральні плани. Тим часом просторове планування допомагає закласти умови комфортності та забезпечити доступність об’єктів інфраструктури для людей. Продумано створена містобудівна документація допомагає сформувати концепцію розвитку громади, привернути увагу до потенційних об’єктів залучення інвестицій. У зв’язку з цим селищний голова Андрій Портний зауважив, що терміни погодження і затвердження містобудівної документації занадто довгі, їх необхідно скоротити, ввівши граничні строки, щоб планування розвитку громади було актуальним і динамічним.

На важливості участі громадськості в процесі створення містобудівної документації та забезпечення її доступності наголошував Сергій Куреня, заступник начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації – начальник відділу містобудівного кадастру та моніторингу. Він також поінформував про сучасний стан нормативно-правового забезпечення у сфері містобудівної діяльності, про сучасні можливості містобудівного кадастру як основного інструменту управління розвитком територій, про можливості і переваги, які надає створення геопорталів об’єднаних територіальних громад.

Практичні аспекти розроблення детальних планів для потреб територіальних громад розглянули учасники семінару разом з Вадимом Овдієнком – розробником містобудівної документації.

У ході навчання начальник відділу оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Валентина Ганжа ознайомила посадовців з методикою здійснення стратегічної екологічної оцінки в процесі формування документів державного планування, акцентувала увагу на важливості та необхідності такої оцінки.

Учасники зустрічі мали можливість отримати відповіді на питання щодо практичних аспектів містобудівної діяльності та просторового планування.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини