Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:09:30

Про ефективне управління людьми дізналися представники громад Чернігівщини

19.02.2020   11:42Агенцiя

У вівторок, 18 лютого у Чернігівському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбувся тренінг на тему «Управління людськими ресурсами в ОТГ». Учасниками заходу стали представники об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, у вступному слові розповіла про діяльність Програми та підтримку процесу реформування органів місцевого самоврядування. «Основна наша увага найближчим часом буде приділена розвитку людського потенціалу об’єднаних територіальних громад», - підкреслила вона. І додала, що тема семінару «Управління людськими ресурсами» є дуже важливою, оскільки люди – це найціннішій ресурс громади.

"Саме людський ресурс є найбільш важливим для кожної громади. Можна мати територію, інфраструктуру та інші ресурси, але для ефективного розвитку ОТГ потрібні люди. Не даремно одним з найважливіших критеріїв спроможності громади є кількість жителів ОТГ, чисельність дітей та людей працездатного віку", - сказала Ірина Кудрик.

Тренінг проводила Людмила Чабак, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Чернігівського РО. Вона зазначила: «Ефективна взаємодія з людьми, якісні управлінські навички - одне з найважливіших вмінь для сучасного керівника та управлінця. Сьогодні будемо вчитися ефективному управлінню кадрами. Аби кожному було комфортно на робочому місці та в колективі, трудові відносини були правильно оформлені та не виникало організаційних питань».

В ході навчання учасники ознайомилися із теоретичними та практичними аспектами управління людськими ресурсами, розглянули роль керівника кадрової служби в місцевому самоврядуванні згідно змін у законодавстві. Також були надані роз’яснення стосовно процедури прийому на службу в органи місцевого самоврядування та порядку припинення служби в ОМС.

Спільно із тренеркою представники громад обговорили питання мотивації працівників, їх професійного розвитку, дисциплінарної відповідальності та дотримання вимог антикорупційного законодавства.

Представники громад розповіли про власний досвід створення кадрової служби, поділилися труднощами, з якими їм довелося стикнутися. Серед найбільших викликів називали – кадровий голод, відсутність чітких інструкцій та велике навантаження на працівників кадрової служби.

Нагадаємо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини