Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:08:09

Триває реєстрація на ЗНО-2020. Що потрібно знати

07.02.2020   11:58Агенцiя

Цього тижня розпочалася реєстрація учасників на зовнішнє незалежне оцінювання. Про що варто пам’ятати кожному охочому пройти тестування (на Чернігівщині це орієнтовно понад 9 тисяч осіб), нагадала директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва під час брифінгу, що відбувся 5 лютого в облдержадміністрації.

Отже, зареєструватися на ЗНО-2020 необхідно до 24 березня. До цього часу також можна вносити зміни до реєстраційних даних. Втім, комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів), які складатимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, заклади освіти мають відправити до Київського регіонального центру оцінювання якості освіти до 17 березня.

— Це потрібно для того, щоб кожен випускник не втратив можливості отримати документ про повну загальну освіту. З іншого боку, у фахівців буде час для перевірки реєстраційних матеріалів та внесення, за потреби, необхідних змін, — коментує Світлана Сакаєва.

Як і раніше, кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів із запропонованих одинадцяти: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови.

Обов’язкові предмети ДПА — українська мова, математика або історія України (на вибір) та ще один навчальний предмет на власний вибір із наступних: математика, історія України, біологія, хімія, фізика, географія, іноземні мови.

Тестові завдання з української мови на ЗНО-2020 не вимагатимуть знань нового правопису, наголосила Світлана Сакаєва.

Основна сесія відбуватиметься з 21 травня по 15 червня, додаткова — з 25 червня по 17 липня.

Деякі зміни очікують цьогорічних вступників. На основних моментах зупинився проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Анатолій Тимошенко. Він зазначив: вступники на базі 11 класів зможуть подати на бюджет 5 заяв на будь-яку кількість спеціальностей. Минулого року вони могли використовувати до 7 заяв на 4 спеціальності. Нововведення – мінімальний конкурсний бал має бути не менше 125.

Для вступу абітурієнти зможуть подавати свої сертифікати ЗНО 2017–2020 років, з іноземних мов — результати 2018–2020 років.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.