Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:19:45

Проведення тендерних процедур: навчання в ОДА

30.12.2019   11:30Агенцiя

Про зміни та новації у сфері публічних закупівель говорили днями в облдержадміністрації на навчанні працівників апарату, керівників структурних підрозділів та фахівців, відповідальних за проведення публічних закупівель.

Варто зазначити, що в разі неналежної роботи тендерного комітету на його членів може бути накладений штраф у розмірі 17 тисяч гривень. А введення в дію наступного року норм Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» понесе за собою як збільшення відповідальності керівників, так і підвищення штрафів до 170 тисяч гривень.

З основними аспектами нині діючого законодавства в сфері закупівель, актуальними проблемами, що виникають у замовників, відповідальністю та змінами, яких варто очікувати вже у 2020 році, ознайомила консультант, тренер з питань публічних закупівель Зінаїда Рубан.

Експерт зауважила, що нині триває перехідний період у законодавчому полі здійснення закупівель, оскільки введення в дію згаданого закону відбудеться 19 квітня. Всі процедури, розпочаті до цієї дати, завершуватимуться відповідно до чинного на сьогодні порядку.

Підсумовуючи, керівник апарату облдержадміністрації Наталія Мужикова наголосила на необхідності дотримання законодавства та строків проведення публічних закупівель, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.