Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 4 грудня, 14:13:11

В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках

23.11.2019   10:30Агенцiя

Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.

Зокрема, 20 листопада начальник  Ріпкинського  районного  управління  Держпродспоживслужби  Дадаш Дадашев провів  нараду  за участю  начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.

У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і  гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів  і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд,  кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються  до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.

Останні новини Чернігівщини

Укриття, харчоблок і осередок «Захисту України»: які новини в ліцеях у Тупичеві і Городні 11:28

Чернігівська ОВА багато уваги приділяє саме освітньому компоненту і працює над тим, щоб якомога більше дітей мали змогу навчатися очно. У рамках робочого візиту в громади начальник ОВА В’ячеслав Чаус відвідав ліцеї в Тупичеві і Городні.

Доступність починається з нас: у Чернігові відбулась тематична конференція 11:24

Питання психологічної взаємодії з ветеранами та їхніми родинами обговорили сьогодні учасники тематичної конференції, яка відбулася в КНП «Ветеранський простір». Співорганізатором події виступила громадська організація «Ветеранська спільнота України «Серцевір».

Вибухотехніки поліції Чернігівщини продовжують знешкоджувати збиті ворожі безпілотники 11:22

Днями співробітники управління вибухотехнічної служби поліції Чернігівщини знешкодили нерозірвану бойову частину ворожого ударного безпілотника, який був збитий Силами оборони України у Чернігівському районі.

Поліцейські Чернігівщини вибороли призові місця на Всеукраїнських ветеранських змаганнях 11:21

Днями у Києві відбувся турнір «Звитяга нескорених», який об’єднав 500 ветеранів, ветеранок та поранених захисників з усієї України.

Компенсаційні програми для роботодавців, які сприяють працевлаштуванню людей з інвалідністю

Компенсаційні програми для роботодавців, які сприяють працевлаштуванню людей з інвалідністю 11:19

Служба зайнятості надає фінансову підтримку роботодавцям, які винаймають чи облаштовують робочі місця для людей з інвалідністю.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини