Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 3 листопада, 17:32:18

В області проводяться навчання з питань організації безпечного харчування дітей у школах і дитсадках

23.11.2019   10:30Агенцiя

Керівники структурних підрозділів відомства у районах і містах спільно з представниками органів місцевого самоврядування, загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів розпочали цикл нарад і семінарів.

Зокрема, 20 листопада начальник  Ріпкинського  районного  управління  Держпродспоживслужби  Дадаш Дадашев провів  нараду  за участю  начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ріпкинської райдержадміністрації Леоніда Багмута і директорів загальноосвітніх навчальних закладів району щодо необхідності запровадження системи НАССР у шкільних їдальнях.

У своєму виступі Дадаш Дадашев наголосив, що з 20 вересня 2019 року керівники закладів несуть персональну відповідальність за розробку, впровадження і постійне дотримання у харчоблоках принципів системи НАССР. Адже її головне завдання - аналіз небезпек і здійснення поетапного контролю всіх етапів приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Реалізація цієї концепції дозволяє контролювати сировину, що постачається до ЗНЗ, умови приготування їжі в частині дотримання вимог санітарії і  гігієни; здійснювати жорсткий контроль за зберіганням продуктів харчування, за своєчасною і якісною дезінфекцією інвентарю в приміщеннях їдальні і кухні, особистою гігієною персоналу, правильним прибиранням відходів і сміття; забезпечувати відсутність комах та мишоподібних гризунів. Комплекс цих заходів дозволить захистити дитину від різних захворювань, включаючи харчові отруєння та гострі кишкові інфекції.

Керівник районного управління Держпродспоживслужби акцентував увагу присутніх на необхідності відпрацювання пакету документів  і їх неухильного виконання. Він також озвучив вимоги, яким повинен відповідати наявний в їдальнях ЗНЗ столовий посуд,  кухонний інвентар і обладнання; вимоги, які пред’являються  до кулінарних виробів і харчових продуктів на етапах зберігання, приготування, споживання; вимоги, які регламентують безпеку на етапах приготування їжі; перелік ККТ (критичних контрольних точок) на етапах виготовлення харчової продукції тощо.

Останні новини Чернігівщини

За працевлаштування молоді можна отримати компенсацію 17:26

Служба зайнятості допомагає молоді зробити перші кроки в кар’єрі, а роботодавцям — отримати фінансову підтримку за працевлаштування молодих спеціалістів.

Рятувальники Чернігівщини 100 разів залучалися до ліквідації пожеж та проведення інших невідкладних робіт 17:05

Упродовж минулого тижня (з 27 жовтня по 03 листопада 2025 року) вогнеборці ліквідували 43 пожежі, з яких: 24 - у житловому секторі, 7 - на об’єктах, 5 – на транспорті, 4 - у природних екологічних системах та 3 - інші.

“RetroHits” — енергія добра крізь час 16:34

Найяскравіша музика минулих десятиліть 1-го листопада 2025 року звучала зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру. Солісти філармонійного центру представили глядачам наповнені драйвом, емоціями та неповторною атмосферою популярні пісні 80-90 років у програмі “RetroHits”.

Співпраця з роботодавцями триває 16:10

«Зустрічаємося з роботодавцями, щоб не лише чути потреби бізнесу, а й діяти разом — оперативно та ефективно задля розвитку підприємств та працевлаштування людей». Про це сказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочого візиту до Ніжина.

«Ігри Ветеранів»: чернігівські поліцейські взяли участь у Всеукраїнських змаганнях з волейболу сидячи та кросфіту 15:37

У Вінниці днями пройшов триденний регіональний етап Всеукраїнських змагань «Ігри Ветеранів». До участі долучилися ветерани, ветеранки, військовослужбовці та представники силових структур, які отримали поранення чи захворювання під час служби.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини