Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:25:49

Чернігівщина долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

09.11.2019   12:33Агенцiя

У переддень вшанування пам’яті Нестора Літописця (Дня української писемності та мови), всі охочі могли перевірити знання правил українського правопису, написавши радіодиктант національної єдності.

Текст звучав на хвилях Українського радіо. Читав його відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко.
Перед трансляцією Олександр Авраменко попередив, що в тексті буде кілька слів, які необхідно писати за правилами нової редакції українського правопису. А також дав поради щодо написання диктанту, зокрема не зупинятись надовго та орієнтуватись на паузи.
Готуючи текст для радіодиктанту, Олександр Авраменко акцентував на важливості живого спілкування. Сам текст уже оприлюднений на сайті Українського радіо. Тож кожен учасник може перевірити свою роботу на помилки.

До масштабного спецпроєкту долучилась і Чернігівщина. Акцію підтримали у закладах освіти області.

Крім того, бажаючі перевірити свої знання - студенти, освітяни та інші шанувальники рідного слова зібралися у читальній залі обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка.
Писав диктант і голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Пряма трансляція розпочалася об 11.20.
О 12.00 оприлюднили текст диктанту, тож усі бажаючі могли себе перевірити. Також текст диктанту протягом 15 хвилин можна було надіслати на перевірку.
Ті, хто написав його без жодної помилки, отримають заохочувальні призи.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини