Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:10:03

Відбулось обговорення проекту Антикорупційної програми Ніжинської міськради

25.10.2019   08:05Агенцiя

24 жовтня в приміщенні Ніжинської міської ради відбулось обговорення проекту Антикорупційної програми Ніжинської міської ради.

Наявність такої програми є важливою складовою протидії всім формам корупції, в них важливо також передбачати дієві антикорупційні комунікації на місцевому рівні.

Основними стратегічними цілями розвитку сфери таких комунікацій визначаються формування довіри до державної антикорупційної політики та надання загальної підтримки у реалізації антикорупційної реформи; а також координованість дій державних органів, органів місцевого самоврядування та інших учасників антикорупційних комунікацій під час об’єктивного інформування суспільства щодо проведення антикорупційної реформи.

Загальними підходами до планування та здійснення антикорупційних комунікацій є:
політика “єдиного голосу”, що передбачає узгодженість та координованість антикорупційних комунікацій з певної тематики, загальний набір повідомлень - вироблення спільного викладу взаємопов'язаних подій;
визначення осіб з антикорупційної тематики у відповідних органах, які повинні на регулярній основі спілкуватися із засобами масової інформації та іншими цільовими аудиторіями;
регулярний моніторинг та публічне звітування про антикорупційні ініціативи;
навчання та підвищення кваліфікації відповідних спеціалістів;
формування навичок кризових комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції;
використання соціальних мереж, комунікаційних платформ та інших сучасних телекомунікаційних інструментів;
запровадження практики оцінки ефективності комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції.

Під час обговорення учасники відзначили, що насправді така програма дуже своєчасна і потрібна. Документ допоможе систематизувати обов’язки, визначити систему виконавців, терміни, упорядкувати моніторинг виконання та оцінку ефективності.

Законодавство щодо запобігання та протидії корупції складається з Закону України "Про запобігання корупції", Закону України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві»; Закону України «Про доступ до публічної інформації», низки постанов та розпоряджень Кабінету Міністрів України, а також рішень Національного агентства з питань запобігання корупції.

Проект «Посилення децентралізації: антикорупційні політики для нових об’єднаних територіальних громад» реалізується завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини