Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:56:17

Гра, яка допоможе обрати професію

24.10.2019   16:54Агенцiя

Вибір професії - це складний і відповідальний крок у житті кожного, його потрібно робити свідомо й обдумано. Школярам при виборі, як правило, бракує життєвого досвіду, тому саме на цьому етапі вони потребують кваліфікованої допомоги фахівців служби зайнятості.

З цією метою фахівці Чернігівського обласного центру зайнятості розробили і вперше провели 22 жовтня на базі Чернігівського обласного молодіжного центру гру-імітацію "Ринок праці", на яку запросили учнів 9 та 10 класів ЗОШ №3. Інтерактивний захід відвідало близько 40 школярів, які отримали унікальну можливість ненадовго подорослішати, проявити свої таланти та здібності, отримати максимально повне уявлення про існуючі професії.

Гра проводилася у два етапи. На першому - хлопці та дівчата обирали собі спеціальність та отримували заробітну плату у вигляді умовних «грошей» відповідно до обраної професії, яку потім витрачали на освіту, їжу, одяг, здоров’я, житло та відпочинок. Таким чином учасники моделювали реальну життєву ситуацію та співставляли свої потреби з можливостями, які може забезпечити обрана ними професія.

На другому етапі школярі розділилися на «клієнтів» та «професіоналів» і моделювали трудову діяльність в умовах самозайнятості. Тобто кожен з них спробував себе у ролі підприємця. Діти вибирали різні сфери діяльності. Наприклад, Аріна уявила себе інженером біомедицини, Ігор – фотографом та відеооператором, Микола – робітником у будівельній галузі. Але, як виявилося, більшість з них все ж таки обрали сферу IT-технологій.

Насамкінець заступник начальника відділу організації профорієнтації Чернігвського обласного центру зайнятості Ірина Чечко зазначила, що світ професій неосяжний, але, щоб обрати саме свій шлях - свою професію - потрібно з нею попередньо ознайомитися, вивчити власні здібності, характер і нахили, а також дізнатися, яких спеціалістів потребує ринок праці. Тільки поєднання таких складових зробить вибір вдалим!

Інформацію підготувала Оксана Завадко
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.