Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:14:23

У Носівській ОТГ визначилися із параметрами громадського бюджету

07.10.2019   15:03Агенцiя

Представники громадськості і влади Носівської об’єднаної територіальної громади зацікавлені у посиленні ефективності громадського бюджетування у своїй ОТГ.

Цього року вперше у громаді запроваджено бюджет участі, допомагають цей процес удосконалити представники проєкту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей».

Консультаційна зустріч у рамках проєкту відбулася у Носівській громаді 4 жовтня. Керівництво Носівської ОТГ – міський голова Володимир Ігнатченко, перший заступник міського голови Олександр Яловський, секретар міськради Людмила Недолуга, представники координаційної ради, голова громадської організації «Асоціація демократичного розвитку» Анна Ніколенко-Баєва й експертка громадського бюджету Ірина Синельник обговорили часові терміни втілення бюджету участі в об’єднаній громаді цього року.

Зокрема, схвалено рішення про продовження терміну подання проєктів до 15 жовтня, голосування планується упродовж двох тижнів у листопаді (орієнтовно з 05.11 до 19.11) з подальшим установленням проєктів-переможців та включенням їх на фінансування у міський бюджет 2020 року на сесії міської ради у грудні. Відповідні зміни будуть внесені до Положенні про громадський бюджет у громаді.

Міський голова Володимир Ігнатченко впевнений, що громадський бюджет у Носівській ОТГ матиме позитивні результати. Він переконаний, що це дозволить активізувати місцевих мешканців і втілити низку важливих для людей ініціатив. «Потрібно, щоб громадський бюджет ефективно запрацював», - наголосив він під час зустрічі.

Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі – інструмент прямої демократії і дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, за допомогою якого жителі міста (селища, ОТГ) мають можливість  брати участь у прийнятті  рішень на місцевому рівні, щодо розподілу частини бюджетних коштів на втілення суспільно корисних ініціатив.

Процес громадського бюджету активізує громаду, формує довіру  громадян до місцевої влади та сприяє їх взаємодії, а також допомагає у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів міста, селища чи ОТГ. Крім того, громадський бюджет підвищує рівень відкритості та прозорості роботи місцевої влади, а також дозволяє жителям міста безпосередньо впливати на бюджетну політику громади.

Консультаційна зустріч відбулася у рамках проєкту «Впровадження та розвиток громадського бюджету в об’єднаних територіальних громадах Чернігівської та Черкаської областей».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини