Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:33:47

Чергове навчання для працівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей

16.09.2019   12:17Агенцiя

Службою у справах дітей Чернігівської ОДА проведенно семінар-тренінг «Сучасні практики соціально-психологічної реабілітації дітей у закладах соціального захисту» для керівників, вихователів та психологів центрів соціально-психологічної реабілітації дітей.

Перед учасниками з вітальним словом виступила начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько, яка акцентувала увагу на важливості надання якісної психологічної, соціальної  та реабілітаційної допомоги кожній дитині, що через скрутні життєві обставини потрапляє до центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

За її словами, навколо кожної дитини має об’єднатись команда фахівців закладу, яка оцінить її особисті потреби та буде працювати для максимального їх задоволення. Визначення напрямків роботи з дитиною мають базуватись на поглибленій діагностиці індивідуальної ситуації, у якій перебуває дитина.

Заступник начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Юлія Олифіренко звернула увагу присутніх на функціях центрів соціально-психологічної реабілітації  у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, необхідності проведення активної роботи для виявлення дітей, які стали жертвами жорстокого поводження та надання їм необхідної допомоги.

У ході семінару учасники ознайомились з досвідом роботи Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, зокрема практикою застосування методики ведення випадку у роботі з вихованцями.

До роботи семінару долучився юрист громадської організації «МАРТ», монітор Національного превентивного механізму Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитро Науменко, який презентував результати проведення моніторингу діяльності закладів інституційного догляду для дітей в Чернігівській області.

Також працівниками Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Олександром Хоменко та Оленою Гавриль перед учасникам заходу було висвітлено питання особливостей соціально-правового захисту вихованців закладу, які мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Участь у семінарі взяла директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот, яка ознайомила присутніх із законодавчими засадами діяльності закладів соціального захисту дітей у сфері розвитку наставництва та головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Олена Шара, яка ознайомила присутніх із законодавчими засадами дотримання санітарного- гігієнічного законодавства.

Цього ж дня для вихователів та психологів зазначених закладів було проведено  семінар -тренінг «Практичні аспекти діагностики та надання допомоги дітям, які постраждали від жорстокого поводження», під час якого методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Людмила Третиннікова, за допомогою практичних завдань та вправ ознайомила педагогів з особливостями  роботи педагогічних працівників з дітьми, які мають прояви девіантної поведінки, причинами поведінкових розладів у дітей та напрямками надання їм допомоги.

Корисною та змістовною була також інформація дитячого лікаря-невролога комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна дитяча лікарня», завідуючої відділенням медико-соціальної допомоги підліткам «Клініка дружня для молоді» Катерини Вонарх з питання неврологічних розладів у дітей та підлітків, які зумовлені недбалим ставленням та жорстоким поводженням щодо них.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини