Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:50:31

14 вересня в Чернігові відбудеться загальноукраїнський освітній форум "Grani. Місія вчителя сучасності. Vol.2020"

12.09.2019   12:21Агенцiя

За підтримки Чернігівської міської ради в нашому місті цієї суботи, 14 вересня, відбудеться ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ ОСВІТНІЙ ФОРУМ «Grani. Місія вчителя сучасності. Vol.2020».

Це зальноукраїнський вчительський форум, який у Чернігові проводитимуть вже другий рік поспіль. Приймає форум Національний університет "Чернігівський колегіум" ім. Т. Г. Шевченка.

Сьогодні організатори форуму розповіли подробиці про цю майбутню подію на прес-конференції в приміщенні Чернігівської міської ради. Форум представили:

    Оксана Коваленко, яка увійшла в ТОП-20 кращих учителів України за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine, сертифікований тренер Microsoft, тренер учителів математики та інформатики, освітній блогер;
    Наталія Хольченкова - аспірант Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка, керівник освітнього центру «Альянс клас», депутат Чернігівської міської ради;
    Анатолій Тимошенко - проректор із виховної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка;
    Яніна Тимошенко - директор методичного центру Управління освіти Чернігівської міської ради.

Форум розпочнеться 14 вересня о 10.00 у приміщенні Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Участь у ньому беруть близько 400 освітян з 17 регіонів України і 37 спікерів-експертів. За словами організаторів, заявок від потенційних учасників прийшло набагато більше, але обмежувати кількість змушує розмір приміщення. Серед учасників – як слухачів, так і фасилітаторів – чимало педагогів з Чернігова; практично є представники з кожної чернігівської школи. Заявки на участь у форумі надсилалися вчителями індивідуально за бажанням.

Серед спікерів:
    Інгрід Крістенсен доктор педагогічних наук, університету південно-східної Норвегі (м.Осло)
    Олександр Авраменко ( український педагог, теле- та радіоведучий. Автор понад п'ятдесяти підручників та посібників з української мови й літератури.)
    Юрій Гайдученко ТОП-10 Global Teacher Prize Ukraine 2018,
    Булигіна Людмила ТОП-50 Global Teacher Prize Ukraine 2018,
    Наталія Лімонова: (переможниця премії Жінка України 2019), засновниця багатьох успішних проектів і інноваційного проекту  https://gioschool.com/
    Микола Скиба – експерт напрямку "Освіта" "Українського інституту майбутнього"
    Команда креативних директорів київських шкіл та інші прогресивні успішні освітяни з різних регіонів України.
    Партнери форуму – представники ГС «Освіторія».

В програмі форуму дискусія у формі дебатів на тему «Онлайн-освіта має цілком прийти на зміну класичному викладанню, а професія вчителя в її звичайному розумінні - піти в минуле». А також - групова робота з визначенням ролей вчителя сучасності.

Буде презентовано іноваційний український стартап, винахід під назвою «Cam Touch», який  перетворює будь-яку поверхню на сенсорну, або інтерактивну.

Робота форуму триватиме 1 день (до 17 години) і включатиме дискусійну панель, а також біля 30 майстер-класів та тренінгів. Учасники в теорії та на практиці ознайомляться з новітніми педагогічними підходами, методичними розробками, технічними засобами тощо. Виступи експертів, дискусійне обговорення та майстер-класи розраховані так, щоби корисні їм нові знання могли отримати вчителі з усіх предметів.

Очікується, що форум дасть освітянам не тільки корисну інформацію, а надихне їх на педагогічні досягнення та інновації.
 

Останні новини Чернігівщини

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.