Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:57:04

Линовицька громада може ефективно збільшити свою територію

09.08.2019   11:12Агенцiя

Линовицька громада, яка повноцінно функціонує з 1 січня 2018 року, демонструє хороші результати розвитку та доводить, що децентралізація - це перетворення сільських територій на спроможні кластери.

За півтора роки у громаді реалізували ряд проектів різного спрямування: ремонтують дороги, відновлюють освітлення, модернізують освіту, підтримують медицину, відновлюють стадіон та культуру.

Громада визнана спроможною. На території працюють потужні підприємства, які свідомо сплачують податки та збори. В результаті відбувається вилучення реверсної дотації у сумі майже один мільйон гривень.

Про можливість приєднання сусідніх територій мова йшла під час виїзної консультації Людмили Чабак, радниці з децентралізації Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

"Наша громада обговорювала питання приєднання з представниками Білошапківської, Богданівської та Удайцівської сільських рад. Від Богданівки поки що відповіді немає, Білошапки мають свої плани, а Удайці - це два населені пункти - проголосував приєднатися до Линовицької ОТГ. Що ми маємо далі робити?" - сказав Віталій Нестерко, голова Линовицької громади.

Людмила Чабак надала роз'яснення подальшої процедури приєднання сільської території до селищної громади, звернула увагу на важливості оформлення документів згідно діючого законодавства та дотримання процедури. Вона наголосила на тому, що Удайцівська сільська рада згідно з перспективним планом, який затверджений Кабміном, має входити до Линовицької громади. "Було б добре, якби Ви не зволікали з процедурою приєднання", - порадила експертка.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини