Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:24:34

Лідерки громад Чернігівщини вчилися виступати перед аудиторією

01.08.2019   08:24Агенцiя

Як налаштуватися на хвилю аудиторії та не боятися публічних виступів, - про це мова йшла під час тренінгу, який організував Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

З учасницями працював Антон Середа, телеведучий та тренер з публічних виступів.

За його словами, страх публічного виступу у багатьох людей є одним із найбільших. Більшість спікерів-початківців, і присутні це підтвердили, бояться реакції аудиторії на їх слова, оцінки свого виступу. Антон Серед заперечив цю думку і пояснив: «Від виступаючого чекають унікальності, нової інформації, цікавих думок або важливих повідомлень завдяки яким можна покращити навички і статус. Запам’ятайте, коли вас слухають, то не оцінюють». Він порадив завжди мати в запасі якусь унікальну історію, цікаву плітку або факт.

«Якщо Вас слухають, то Ви унікальні», - підкреслив Антон Середа. На його думку говорити з аудиторією треба тією мовою, яку вона сприймає: не варто прибирати з мови суржик або говорити «рафінованою» мовою. Аудиторія сприймає тільки рівного і вона допускає до своїх таємниць.

Виступати треба підготованим, розумітися на темі, про що говорите.

Антон Середа розповів про структуру виступу, його тривалість, оптимальну для аудиторії. Також він розповів як швидко знаходити теми для виступів, фіксувати в пам’яті велику кількість інформації та працювати із текстами.

Також учасниці провели роботу над помилками, яких часто допускаються оратори у своїх виступах. Дізналися золоті правила успішного виступу, як працювати з різною аудиторією, та які є невербальні засоби комунікації з аудиторією.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини