Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:11:17

Перші класи Козелецької громади вже з новими меблями

31.07.2019   14:44Агенцiя

У школи Козелецької селищної ради нещодавно завезли та вже встановлюють сучасні меблі для перших класів. На черзі – класні дошки та комп’ютерна техніка.

186 комплектів нових парт зі стільцями для майбутніх учнів є мобільними та безпечними. Модульні столи є індивідуальним місцем для кожної дитини, але при цьому надають можливість працювати і колективно. Вчитель матиме змогу вільно трансформувати та групувати робочі місця учнів для різних форм групової чи індивідуальної роботи.

Окрім парт селищна рада закупила сучасно оформлені відкриті шафи. Діти використовуватимуть їх як в освітньому процесі, так і під час перерв.

Забезпечення класів Нової української школи відбувається за рахунок співфінансування, – розповідає начальник управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Любов Боришполець. – 80% – це субвенція з державного бюджету на закупівлю парт, дидактичних матеріалів і комп’ютерної техніки, решту – 20 % – докладає з власних коштів громада.

Загальна сума цьогорічних витрат – 706 333 грн. З них 118 тис. грн. – з бюджету Козелецької селищної ради.

Окрім цього, на стадії завершення будівництво 2 теплих туалетів в опорному закладі Козелецькій ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Облаштування зручностей також здійснюється на умовах співфінансування з державного та бюджету селищної ради.

Нині у Козелецькій громаді діє 7 загальноосвітніх навчальних закладів та 5 їхніх філій, 1 вересня до них мають прийти 186 першачків. Забезпечити класи всім необхідним планують до початку нового навчального року.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.