Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:51:46

Прилуки приєдналися до реалізації проекту з медіаграмотності

27.07.2019   12:08Агенцiя

Профспілки області вже другий місяць залучені до реалізації міні-проекту “Молодь Чернігівщини обирає медіаграмотне майбутнє”.

25-26 липня в м. Прилуки відбувся черговий захід — семінар-тренінг з основ медіаграмотності. Навчальна група, в основному, складалася з працівників закладів освіти районного центру.

Мета тренінгу — сформувати в учасників базові компетенції щодо сприйняття та обробки медійних повідомлень, особливо в період передвиборчих кампаній.

Теоретичні та практичні сесії були присвячені наступним питанням: Як розділити факти і судження? Що таке пропаганда? Чому необхідно знати власників ЗМІ та розбиратися в журналістських стандартах? Як уникнути маніпуляційних “гачків” та розрізняти фейкові новини? Які небезпеки приховує цифровий простір та як їх уникнути? Як зробити свій вибір більш усвідомленим та в чому полягає небезпека політичного популізму?

Зауважимо, що протягом семінару-тренінгу учасники не оцінювали фаховий рівень та імідж конкретних журналістів, ЗМІ, політиків чи політичних сил, зосередивши увагу на загальних принципах медійної грамотності. Оцінка та вибір залишається за кожним громадянином.

Провели захід сертифіковані медіатренери Чернігівського Навчально-методичного центру профспілок (Trade union training center of Chernihiv region) Віталій Копиш та Volodymyr Kovalchuk.

Згаданий Проект реалізовує Молодіжна рада Федерація профспілкових організацій Чернігівської області, отримавши підтримку в рамках конкурсу «Медіаграмотність для молодих виборців» від Академія Української Преси.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини