Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:11:09

Безробітні вчаться на електромонтерів

20.06.2019   13:24Агенцiя

Якщо ви бажаєте працювати, але знайти роботу за фахом не вдається, служба зайнятості пропонує безробітним безкоштовно пройти професійне навчання і здобути затребувану на ринку праці професію.

Так, наразі за направленням Чернігівської обласної служби зайнятості четверо громадян вчаться на електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування.

Сьогодні ця професія – є однією з провідних у будівельних компаніях, на промислових та комунальних підприємствах. Щоправда, електромонтери затребувані в усіх галузях господарства, і з кожним роком попит на ринку праці на цих фахівців зростає, а отже, змінюється і ставлення до них: підвищується престиж, а разом з ним збільшується і заробітна плата, - стверджують у службі зайнятості. Крім того, за бажанням можна стати підприємцем і відкрити власну майстерню з обслуговування та ремонту електрообладнання та інструментів або на замовлення виконувати електромонтажні роботи в будинках та квартирах.

За словами заступника начальника відділу організації профнавчання Світлани Михайлич, вчаться безробітні не в групі, а за індивідуальною формою навчання. Термін навчання 7,5 місяців. Теорію опановують на базі ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей», адже саме цей навчальний заклад спеціалізується на підготовці таких фахівців.

Виробнича практика проходитиме у роботодавців, до яких після успішного закінчення навчання будуть працевлаштовані безробітні. Так, Дмитро Міщенко з Ріпкинщини вчиться на замовлення СТОВ «Дніпро», Олександр Єлістратов з Борзнянщини – СТОВ «Доч-хліб». А от чернігівці Павло Ліманов та Сергій Слєсарєв працюватимуть на КП «Міськсвітло» та ПВКП «АРМ-ТЕК» відповідно.

За словами Сергія Слєсарєва, електромонтажні роботи для нього - справа не нова. Він довгий час заробляв гроші на ремонтах осель. Довелося побувати й на заробітках за кордоном. За цей час навчився багато чому, а тому брався за будь-яке замовлення. Щоправда, найбільше подобалося йому працювати з електрикою, хоча відповідної професії й не мав.

«З роками я все частіше став замислюватися над тим, що потрібна легальна робота, а не тимчасові підробітки, - розповідає Сергій. – А щоб знайти гарну роботу, життєвого досвіду і власних знань замало. Роботодавці готові платити гідну зарплату лише кваліфікованим фахівцям».

Так Сергій вирішив стати одним із них. Він уже опанував теорію, тепер у виробничій майстерні під керівництвом майстра освоює практичні навики. Каже, що процес навчання для нього був корисним і цікавим, бо пізнав багато нового, і сподівається, що тепер жити і офіційно працювати за гідну заробітну плату він буде в Україні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини