Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:29:07

ГО "Спілка жінок Чернігівщини" провела семінар

18.06.2019   11:50Агенцiя

Громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини провела одноденний семінар на тему «Жінка – дієвий фактор розвитку громад» в рамках реалізації проекту «Розширення можливостей жінок в прийнятті рішень – успішна децентралізація влади», за підтримки Чернігівської ОДА для 20 учасниць – представниць багатьох громад області.

На семінарі було багато цікавих виступаючих, які надали цікаву інформацію та поділилися власними поглядами та досвідом щодо питань впровадження рівності жінок і чоловіків, а саме: заст. директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА В’ячеслав Голуб та начальниця відділу цієї установи Руслана Нагорна, радниця з питань децентралізації та реформ Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Людмили Чабак, завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Олена Попович, тренерка та освітня експертка, керівниця Приватної мовної школи ФЕСИЛІТ В ТОРКИ Наталія Черевко.

Керівник проекту, експертка з гендерних питань, доцентка Чернігівського національного технологічного університету Світлана Задорожна представила аналіз гендерної складової самоврядування в Чернігівській області, підвела підсумки проведення тренінгів в Козелецькій, Кіптівській та Михайло-Коцюбинській громадах, відзначила важливість цих заходів для впровадження гендерних підходів в розвитку громад.

Голова ГО «Спілки жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна, акцентувала увагу на необхідності підвищення дієвості жіночих об’єднань в громадах та важливості створення нових жіночих організацій, а –розповіла про способи ефективних комунікацій для громадських організацій. провела цікаву вправу щодо мотивації та пошуку внутрішніх ресурсів у жінок.

Під час семінару були проведені цікаві дискусії щодо ролі та місця жінок у розвитку громад через їх участь у прийнятті рішень в період реформи децентралізації влади. Представниці жіночих організацій Семенівського, Менського, Куликівського районів, Кіптівської та М. Кюцюбинської ОТГ, м. Чернігова та інших поділилися своїм успішним досвідом роботи та планами у вирішенні практичних гендерних проблем у своїх громадах, що викликало велику цікавість в учасниць семінару та надихнуло на подальшу роботу.

Досвід жінок-лідерок показав, що може жінка у своїй громаді, її спроможність створення більш комфортного та безпечного середовище проживання, а також шляхи розширення та впровадження жіночих громадських ініціатив у своїх громадах.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини