Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:05:52

У міській раді вітали учнів - переможців учнівських олімпіад, конкурсів та змагань та їх вчителів

30.05.2019   08:42Агенцiя

29 травня у міській раді вітали учнів чернігівських шкіл - переможців учнівських олімпіад, конкурсів та змагань,а також їх вчителів.

Звертаючись до дітей, міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що через кілька років сьогоднішні учні прийдуть до управління містом, Україною. А отже, їх знання важливі для нашої країни.

«Сьогодні ви учні шкіл міста Чернігова, а вже скоро станете кращими представниками України. Ви наше майбутнє і наша зміна. Отримавши сьогодні достойні знання, зможете зробити таку якість життя в Україні, яка достойна сучасного громадянина», - звернувся міський голова до учнів.

«Маю певний життєвий досвід і не втомлююсь повторювати: багато з учнів, які відмінно навчаються і мають здобутки, планують навчатись у різних країнах світу. Вони хочуть отримати рівень знань, який дасть можливість для достойного працевлаштування, із відповідною зарплатою та перспективами. Але я впевнений: якщо ви будете відірвані від рідної землі, ви повноцінно щасливими людьми не будете. Адже величина зарплати, заможність, авто, помешкання не зробить людину на 100% щасливою. Тому навчайтесь, отримуйте знання і повертайтеся в Україну. Давайте створювати тут робочі місця, виробництва, застосовувати ваші знання для того, щоб зробити життя в Україні кращим. Крім нас самих, нам ніхто робочих місць і рівня життя не забезпечить. Знання потрібні для того, щоб використати їх на розвиток рідної країни», - вважає Владислав Атрошенко.

Цього року здобутки учнів Чернігова наступні.

16 учнів отримали дипломи національного рівня: у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін. Це 1 диплом І ступеня, 8 дипломів ІІ ступеня і 7 дипломів ІІІ ступеня з англійської мови, французької мови, німецької мови, біології, економіки, інформаційних технологій, географії, фізики, трудового навчання.

Також на всеукраїнському рівні, на ІІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України перемогли 12 учнів. А Черняк Єлизавета, учениця 11 класу ЗЗСО №29 отримала 2 дипломи: II та III ступенів у відділеннях хімії та біології, екології та аграрних наук відповідно.

26 учнів-переможців всеукраїнського етапу олімпіад та конкурсів отримуватимуть щомісячні стипендії у розмірі 500 гривень (з травня по грудень цього року).

Що стосується обласного ІІІ етапу олімпіад, то цього року у них брали 156 учнів, з них отримали дипломи – 130 учнів (83% від загальної кількості учасників).

10 учнів здобули дипломи з двох навчальних предметів, а 5 – з трьох предметів: Акулов Микола, 8 клас, ліцей №32; Бахмат Роман, 10 клас, СЗОШ №2; Голодяєва Поліна, 11 клас, ЗСШФМП №12; Нємкевич Дар’я, 10 клас, ЗСШФМП №12; Рогоза Валерія, 11 клас, ліцей №15).

А учень 11 класу ліцею №15 Солонко Нікіта отримав дипломи з чотирьох предметів: фізика, хімія, інформатика, математика.

Переможці обласного етапу олімпіад та всеукраїнських змагань отримуватимуть щомісячну стипендію 300 грн.

Відзначили і вчителів, які готували учнів-переможців: вони отримуватимуть надбавку до заробітної плати у розмірі від 10 до 30% посадового окладу, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини