Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:06:10

Останній дзвінок на родинному колі пролунав для 84 випускників та випускниць ЧОПЛ

25.05.2019   12:45Агенцiя

Серед них 4 претенденти на нагородження золотими медалями та 3 претенденти на нагородження срібними медалями.

18 учнів 11-х класів, які представляли потужну команду учасників ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з 16 базових дисциплін, здобули 13 дипломів І-ІІІ ступенів з української мови і літератури, англійської мови, німецької мови, російської мови і літератури, історії України, правознавства, математики, фізики, астрономії, економіки, географії, екології.

З-поміж переможців учасниця ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії. Пишаємося трьома переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Випускники ліцею – переможці ІІ етапу та учасники ІІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка; Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник», Міжнародної природознавчої гри «Геліантус».

Серед випускників ліцею учасниця культурної місії УКРАЇНСЬКОЇ АКАДЕМІЇ ЛІДЕРСТВА до країн Європейського Союзу, учасники наукових конференцій молодих учених на базі Навчально-наукового інституту історії, етнології, та правознавства імені О.М.Лазаревського, Міжнародної математичної олімпіади та конкурсів ломиголовок Русанівського ліцею міста Києва.

Співорганізатори та учасники ІІІ Всеукраїнського дитячого екологічного форуму «Діти за довкілля – майбутнє обираємо Ми», 6-го міжрегіонального екологічного інтернет-турніру «Еколог-онлайн», ініційованого «Гомельським державним обласним еколого-біологічним центром дітей та молоді»; учасники та переможці Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних ботаніків; переможці конкурсу в рамках проекту “Шкільний енергоаудитор”.

Про всі здобутки ліцею у цьому навчальному році говорила гостя свята - заступниця начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації, улюблена вчителька англійської мови пані Олена Юріївна Соронович. Ми вдячні їй, що любить нас, що підтримує й допомагає нам у всьому.
Нагороди пеможцям усіляких конкурсів та проектів вручила директор ліцею Ганна Василівна Коломієць. За вагомий внесок Нобелівську премію Ліцейної Академії Наук "ВЕДІ" цього року отримала випускниця гуманітарного профілю Ольга Трейтяк.

Випускники ліцею йдуть служити в армію, щоб зберегти мир і спокій своєї Батьківщини. Станіслав Бойко, випускник ліцею 2006 року, Чернігівський вікінг, із 2014 року у складі добровольчого батальйону ОУН захищав суверенітет Україні в зоні АТО, а з 2016 року у складі морської піхоти обороняв узбережжя Азовського моря від російських загарбників. Сьогодні, після закінчення контракту, він повернувся до лав Добровольчого Українського Корпусу. І радо відвідав родинне коло, де вручив сертифікати учасникам військово-польових зборів. А головне зауважив: "Навчайтеся, здобувайте нові вершини. А ми прикриємо".
Традиційною для ліцею є допомога військовим. Тож і цього року педагоги відмовилися від квітів, аби передати кошти для добровольчого батальйону. Наприкінці свята ведучі поклали квіти до Стели Героям АТО, адже ми маємо пам'ятати тих, завдяки кому сьогодні святкуємо, повідомляє Чернігівський обласний педагогічний ліцей.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини