Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:52:35

Спілка жінок Чернігівщини вчить громади області, як забезпечувати рівні можливості жінок і чоловіків

24.05.2019   14:07Агенцiя

Громадська організація «Спілка жінок Чернігівщини» розпочала реалізацію проекту «Розширення можливостей жінок в прийнятті рішень – успішна децентралізація влади».

Мета – підвищення громадської активності жінок, залучення їх до прийняття та реалізації рішень стосовно життєдіяльності громад у процесі децентралізації влади, сприяння становленню інститутів громадянського суспільства в області.

У рамках проекту днями в Михайло-Коцюбинській ОТГ тренери та експерти з гендерних питань провели тренінг на тему «Роль та участь жінок у сталому розвитку громади, жіноче лідерство, його розвиток». У заході взяли участь депутатки Михайло-Коцюбинської селищної ради, керівниці та спеціалісти виконавчих органів місцевого самоврядування, представниці відокремленого підрозділу ГО «Спілка жінок Чернігівщини» в Чернігівському районі. До тренінгу також долучилися виконуюча обов’язки Михайло-Коцюбинського селищного голови Ніна Ворох та її заступник Віктор Єрема.

У режимі дискусій, інтерактивних ігор та практичних занять розглядалися питання сутності рівності жінок і чоловіків, гендерних підходів та їх важливості, ролі жінок у розвитку громад.

Особливу зацікавленість учасників викликало практичне завдання з картування деяких населених пунктів громади, визначення їх уразливих місць та проблемних зон, пошук практичних гендерних потреб та шляхів їх вирішення. Акцентувалася увага на необхідності розробки гендерного паспорту громади для більш якісного вирішення проблем різних груп населення та впровадження гендерного бюджетування.

Під час тренінгу відбувалися цікаві дискусії щодо рівності, важливості долучення жінок до розробки і прийняття рішень щодо сталого розвитку громади.

Для подальшого популяризації ідеології рівності жінок і чоловіків у громаді учасникам тренінгу був презентований посібник «Гендерний підхід в діяльності сільських, селищних, міських рад (громад)», розроблений у рамках проекту.

Проведене анкетування учасників тренінгу показало розуміння ними сутності рівності жінок і чоловіків, виявило у більшості бажання долучитися до просування цього питання в громаді. Переважна більшість опитаних вважає, що створення жіночих громадських організацій або жіночих рад сприятиме вирішенню багатьох проблем громади. Важливість цього питання актуалізувала голова Спілки жінок Чернігівщини Ірина Дорожкіна.

Учасники тренінгу відмітили важливість інтерактивних форм навчання та корисність отриманого матеріалу для подальшої роботи та покращення життя в громаді.

Проект реалізується на виконання Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» за фінансової підтримки з обласного бюджету.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини