Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:20:28

Стартує ЗНО-2019

21.05.2019   10:54Агенцiя

Зовнішнє незалежне оцінювання розпочинається 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня перевіркою знань з хімії.

Хто не зможе через поважну причину (хворобу, втрату документів, перебування у зоні бойових дій тощо) потрапити на основну сесію, зможе взяти участь у додатковій. Для цього потрібно було зареєструватися з 3 по 20 травня.

Як зазначила на брифінгу директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва, з Чернігівської області під час додаткової сесії ЗНО складатимуть близько 30 осіб.

Загалом з Чернігівщини для участі в ЗНО зареєструвалися майже 8,5 тисячі осіб.

Кожен учасник оцінювання мав право обрати тести не більше як із чотирьох навчальних предметів (українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови). Один предмет обрали 3% учасників, два — 23%, три — 31%, чотири — 43%.

Переклад тестів з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії відповідно до замовлення учасників здійснено мовами національних меншин (кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською). В області обиралась тільки російська: з математики — 0,28%, історії України — 0,18%, фізики — 0,39%, хімії — 1,04%, біології — 0,29%, географії — 0,33%.

Світлана Сакаєва також нагадала: випускникам закладів загальної середньої освіти результати тестувань з трьох предметів будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації. Учні, студенти та слухачі коледжів і технікумів у формі ЗНО складатимуть два предмети ДПА: українську мову, математику або історію України (на вибір). Якщо торік вони при складанні ЗНО з української мови отримали незадовільні оцінки (1,2,3), матимуть можливість перездачі. Втім, якщо і цього року одержать низький бал, диплом про спеціальну освіту не отримають.

У 2019 році, як і у 2018-му, в області створені 33 пункти проведення ЗНО. Жителі Новгород-Сіверського району проходитимуть тестування у Шостці Сумської області, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.