Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:47:37

Експерти міжнародної фінансової корпорації провели семінар на тему: "Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності"

20.03.2019   09:34Агенцiя

19 березня в малому залі Ніжинської міської ради відбувся семінар на тему: «Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності».


Семінар провели експерти міжнародної фінансової корпорації (International Finance Corporation - IFC), яка підтримує державний Проект підтримки Фонду енергоефективності Микола Коломієць, Петро Лавринюк та Андрій Боровий.

На форум були запрошені перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, відділ інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури, відділ економіки, керівники та представники ОСББ, ініціативні групи із створення ОСББ, управителі, представники банківського сектору та ЗМІ.

Вступним словом відкрив захід Григорій Олійник, вказавши на важливість та актуальність питання енергоефективності у нашому місті та підкреслив, що Ніжинська міська рада вважає за необхідне реалізацію подібних заходів та програм.

У рамках програми експерти презентували присутнім:
1. Основи термомодернізації житла: важливість енергозбереження, джерела економії та ефективність різних заходів;
2. Інженерні основи термомодернізації: модернізація освітлення та системи опалення, характеристики вікон та доцільність їх заміни, утеплення будинку та найбільш поширені помилки;
3. Фінансова доцільність заходів термомодернізації: вартість заходів, джерела фінансування, вплив державної та місцевої підтримки;
4. Зміни у законодавстві з енергоефективності та запуск фонду енергоефективності: етапи реалізації енергоефективного проекту, характеристика продуктів Фонду.

Експерти проекту IFC відзначили, що будуть надавати безкоштовні консультації для всіх бажаючих представників ОСББ / ЖБК, які вирішать здійснювати у своїх будинках заходи з енергоефективності.
В заключній частині семінару були підведені підсумки та зроблені висновки для ОСББ. Учасники ставили експертам цікаві питання по темі, отримали вичерпні відповіді на них, почули про досвід успішних громад, які брали участь у подібних проектах, а також мали змогу отримати індивідуальні консультації від представників IFC.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини