Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:55:14

Марина Порошенко зустрілася з обдарованою молоддю

22.02.2019   08:32Агенцiя

У Міжнародний день рідної мови Чернігів відвідала дружина Президента України Марина Порошенко.

В обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді вона привітала зі святом переможців Всеукраїнських і Міжнародних інтелектуальних змагань з української мови та літератури, а також поспілкувалася з учителями та науковцями області.

Марина Порошенко акцентувала, що українська мова є символом України як незалежної держави:
– Це свято для нас є дуже важливим, бо, як говорила Ліна Костенко, «нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». Ми маємо пам’ятати, що створення самостійної України починалося саме з боротьби за нашу мову, адже українською мовою промовляє дух нашої Свободи.



Разом з головою Чернігівської ОДА Олександром Мисником та Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком Перша леді долучилася до учнівського інтерактивного спілкування про значення для кожного рідної мови. Всі учасники були одностайні: українська мова формує свідомість українців, вона є джерелом натхнення і запорукою ідентичності й сили українського народу.

Дружина Президента була вражена ерудованістю та талантами учнів, які представляли сьогодні Чернігівщину. Вона подякувала дітям за їх прагнення досконало володіти українською мовою.

– Вам зберігати й примножувати нашу мову – те найцінніше, що заповідав Тарас Шевченко, – звернулася до учнів Марина Порошенко і подарувала кожному на згадку про зустріч «Кобзар».

Олександр Мисник висловив вдячність Першій Леді за візит до Чернігова і також привітав всіх присутніх зі святом рідної мови.

– Освічені громадяни, рідна мова і віра – запорука сильної незалежної України, – підкреслив голова ОДА. – Маємо безцінний дар: одну з найкрасивіших мов світу. І я пишаюся тим, що наші діти, яким будувати майбутнє рідної країни, цінують і люблять свою мову.

Олександр Мисник вручив відзнаки ОДА кращим педагогічним працівникам області за особистий внесок у зміцнення державотворчої функції української мови.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини