Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:35:53

Вітаємо стипендіатів Президента України Чернігівської області

03.12.2018   08:35Агенцiя

В Києві в приміщенні Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» переможцям фінальних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України відбулося урочисте вручення дипломів лауреатів стипендії Президента України.

Привітали юних стипендіатів Президента України – Лілія Гриневич,  Міністр освіти і науки України, Станіслав Довгий, Президент Малої академії наук, академік Національної академії наук України. До юних лауреатів звернулася Лілія Гриневич та зазначила: «Ви маєте великий шанс стати ядром будівництва країни, я хочу підказати вам формулу успіху: правильно і вдало поставлена для себе мета, помножена на працю й наполегливість, дає успіх. І не буває інакше. Тому, не сумніваючись у ваших талантах, я хочу побажати вам одне: щоб ви ніколи не втрачали натхнення, наполегливості й терплячості, потрібних для великої праці. І це приведе до успіху. А ваш успіх – це успіх України!».

Стипендії Президента України за свої інтелектуальні досягнення отримуватимуть двісті сімдесят школярів і студентів-першокурсників. Від Чернігівської області високу нагороду отримали: Аліса Рижова, Вадим Анікієнко, Ігор Філоненко, Евеліна Якимова – які вперше стали стипендіатами Президента України. Павло Нагорний стипендію отримує вдруге, а Ольга Шаповаленко – уже третій рік поспіль.

Студентам-першокурсникам українських вишів, які вибороли своє право на стипендії нагороди вручали Юрій Сафонов, заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» і Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

День вручення дипломів запам’ятається стипендіатам ще й іншими цікавими заходами. Організатори урочистостей влаштували оглядову екскурсію Державного політехнічного музею при КПІ імені Ігоря Сікорського; презентацію науково-популярної платформи Post It від її творців; ознайомили з виставкою «Доля дванадцяти», підготовленою до 100-ліття Національної академії наук України, яке відзначається цього місяця.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини