Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:29:23

Відчуйте свою рідну землю, своє місто - Владислав Атрошенко студентам

16.11.2018   10:07Агенцiя

15 листопада, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет вітали молодь із Міжнародним днем студента.

Звертаючись до молодих людей, міський голова побажав успіхів, цілеспрямованості, гарних оцінок, а також, щоб увесь проведений час в університетських стінах був цікавим. Міністерству, керівництву та викладацькому колективу міський голова побажав більше звертати увагу на залучення молоді до спеціальностей виробничої сфери, оскільки у більшості країн такі професії є престижними.

- Хотілося, щоб ви якнайвидше зрозуміли, що найголовніше – це відчуття своєї рідної землі. Багато свого часу я провів поза Черніговом, і тому зробив чіткий висновок, що матеріальне – не головне. Потрібен баланс – баланс духовного, матеріального та відчуття рідної землі. Тільки тоді людина є щасливою. Цей баланс також дає зрозуміти, що ти потрібен місту, де проживаєш, своїй Батьківщині, - з такою настановою звернувся Владислав Атрошенко до усіх студентів. – Бажаю вам якомога швидше знайти такий баланс.

На заході також вручені відзнаки переможцям конкурсу «Кращий студент ЧНТУ - 2018» у різних номінаціях. Зокрема, заступник міського голови Олександр Ломако вручив відзнаку у номінації «Громадський діяч» студентці Аліні Сірій. У вітальному слові він, зокрема, зазначив, що у роки студентства важливо не тільки навчання, яке займає близько 90% зусиль, але важливим є й отримання навиків комунікації та відстоювання своїх інтересів, організації проектів та заходів, які пов’язані з майбутньою професією.

- Все це зробить вас у майбутньому активними членами суспільства та більш пристосованими до життя. Ми знаємо багато випадків, коли студенти змінювали хід історії цілих країн або суспільств. Це було неодноразово і в нашій країні, - сказав Олександр Ломако та закликав більше брати участь у громадському житті університету та міста, тому що погляд молоді та активна участь у розбудові Чернігова дуже важлива для міської влади.

Як відомо, Міжнародний день студентів відзначається з 1941 року. На той час цей день був приурочений пам'яті про трагічні події в Чехії, що відбулися у жовтні 1939 року. В наші дні День Студента позиціонується не як траурний день пам'яті, а як свято молодості, жаги до життя та великих звершень. Адже саме студентство в усі часи в усіх країнах було активною, подекуди радикальною, рушійною силою.

ЧНТУ – єдиний в Чернігівській області заклад вищої освіти (ЗВО), що має сертифікат якості щодо надання освітніх послуг згідно ДСТУ ISO 9001:2009. Університет має 52 угоди про співпрацю з іноземними вищими навчальними закладами та 6 угод з іноземними організаціями та підприємствами з 23-х країн світу. Актив студентської молоді та частина викладачів ЧНТУ об’єднані у громадську організацію «Чернігів Європейський».

Цього навчального року на перший курс денної форми навчання було зараховано 741 бакалавр, 834 магістри, 484 молодші спеціалісти, 22 аспіранти, 8 докторантів. Загалом, на різні ступені освіти, зараховано 2089 студентів денної форми навчання і 528 – заочної форми навчання.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини