Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:16:26

Майже 120 судових речників України отримали знання від кращих тренерів з комунікації на Чернігівщині

01.11.2018   09:57Агенцiя

В епоху інтернету та неосяжного інформаційного простору важливо говорити зрозумілою мовою аби бути почутим.

Саме тому декілька років тому в українських судах запровадили посаду прес-секретаря (спеціаліста зв'язків з громадськістю).
Посадові обов'язки визначені Інструкцією, вимоги до особи, що претендує на посаду – нормою закону.

Але наразі постає чимало питань: Як зрозуміло розповісти про справи? Що цікаво громадянам знати про суд? Як зробити яскравий та цікавий контент? Що робити в кризових ситуаціях та як їм зарадити?

Перед нами постають виклики: змінювати стереотипи, пізнавати, мислити, осягати нове, креативити.

29-30 жовтня на Чернігівщині відбувся Перший загальнонаціональний форум прес-секретарів, організований Програмою USAID «Нове правосуддя», Канадсько-українським Проектом підтримки судової реформи та Вищою радою правосуддя.

Прес-секретар Господарського суду Чернігівської області Юлія Гуринець долучилася до роботи форуму.

Протягом двох днів майже 120 судових речників України отримали знання від кращих тренерів з комунікації.

Іноземні спікери поділилися з учасниками заходу досвідом Канади у здійсненні ефективної комунікації судів із громадськістю на прикладі Вищого суду провінції Альберта, суду канадської провінції Британська Колумбія.

Учасники форуму дослідили питання налагодження конструктивного діалогу між судами та ЗМІ, виходу судової влади за межі професійної аудиторії для ефективного інформування суспільства про діяльність судових установ, поліпшення якості інформаційного наповнення веб-сайтів та сторінок судів у соціальних мережах.

Обговорили можливість об’єднання прес-секретарів судів у професійну асоціацію для розвитку професії, обміну досвідом та створення єдиних підходів у комунікаційній політиці судової влади.

Судові речники практикувалися у написанні інформаційних повідомлень судів та їх адаптації для різних медіа-платформ, із кризових комунікацій та планування медіа-кампаній.


Господарський суд Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.