Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:57:43

"Співробітництво" чи "Ігнорування": активісти Менської та Сновської громад вчаться вирішувати конфлікти

04.10.2018   09:24Агенцiя

3 жовтня в Чернігові розпочався триденний тренінг на тему "Діалог як інструмент вирішення конфліктів та прийняття рішень на рівні громади", у якому беруть участь представники громадських організацій, активісти та представники місцевих влад Менської й Сновської об’єднаних територіальних громад.

Учасники вчаться конструктивно вирішувати конфлікти в громадах та в особистому житті: опановувати власні емоції та емоції співрозмовника, ефективно спілкуватись, будувати стратегію поведінки в конфліктній ситуації та визначати стратегію поведінки співрозмовника, визначати інтереси та потреби співрозмовника та вміти з ними працювати, допомагати конфліктуючим сторонам знаходити оптимальні рішення у будь-якій конфліктній ситуації.

Наприклад, під час одного з практичних завдань учасників розділили на пари й дали кожній парі по одному аркушу паперу та по одній ручці. Один учасник повинен був намалювати будинок, інший - дерево, зробити це вони мали разом тримаючи ручку. Спілкуватися було заборонено. Частина пар намалювала тільки будинок або дерево, частина не намалювала нічого, і тільки кілька пар намалювали і будинок, і дерево.

Це завдання допомогло продемонструвати, що може бути декілька варіантів розвитку конфліктної ситуації: суперництво, співробітництво, ігнорування, пристосування або компроміс.

Справились із завданням пари, які обрали метод "співробітництва" (спочатку малювали будинок, потім дерево). Пари, які пішли методом "ігнорування", не намалювали нічого (кожен з них хотів виконати свою задачу, ігноруючи потребу партнера). Пари, які обрали методи "суперництво" та "пристосування", змогли виконати завдання лише одного партнера (того, що переміг під час суперництва, або того, до якого пристосувався партнер). Метод "компромісу" дозволив кожному партнеру виконати свою задачу частково.

Таким чином учасники змогли побачити, що для ефективного вирішення конфлікту потрібно тримати баланс між задоволенням власних потреб та потреб опонента.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини