Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:35:02

Корюківська громада стала учасником проекту «Зелене світло для велоруху в громадах»

03.10.2018   16:13Агенцiя

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування допомагає налагоджувати комунікації громадам Чернігівщини та використовувати можливості, які пропонують грантові організації або громадські організації.

Навесні ГО «Асоціація велосипедистів Києва» розпочала реалізацію проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». В рамках якого було заплановано проведення кампанії "Велосипедом до школи", спільно з громадою планування мережі велосипедних маршрутів та проведення конференції "Велофорум". Метою проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» є покращення ставлення об’єднаних територіальних громад до велосипедного руху як економічного, сталого та привабливого транспорту для щоденних поїздок.

Організатори проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» серед учасників хотіли бачити Корюківську ОТГ, а тому звернулися до експертів Чернігівського ЦРМС  допомогти з контактами представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

«Ми підтримуємо гарні стосунки з усіма громадськими організаціями, які створені в об’єднаних громадах Чернігівщини. Допомагаємо їм розвиватися, налагоджувати співпрацю на місцях та поширюємо успішні практики. З Корюківською молодіжною організацією «Альтернатива» та Корюківською міською радою реалізовували спільний освітній проект. А тому допомогти ГО "Асоціація велосипедистів Києва" нам було нескладно», - говорять у Чернігівському ЦРМС.

Перша зустріч у Корюківській ОТГ відбулася у травні. Далі активісти обох організацій працювали над створенням мережі велосипедних маршрутів та проводили різноманітні заходи.

А у вересні у Корюківській об’єднаній територіальній громаді відбулась велошкола і презентація відеороликів про безпеку руху для школярів. Заняття з безпеки руху провели велотренери Асоціації велосипедистів Києва Анна Храбан і Роман Миргородський. Школярі засвоювали правила дорожнього руху для велосипедистів під час теоретичної і практичної частин. Всі учасники велошколи отримали буклет з Правилами дорожнього руху для велосипедистів і світловідбивні браслети. Під час аукціону-гри та вікторини школярі вигравали дзвіночки на велосипеди, чохли на сідла, світловідбивні чохли на рюкзаки і велозамки.

«Велошкола з безпеки руху розрахована на аудиторію від 14 років. Це той вік, з якого за Правилами дорожнього руху України дозволено їздити велосипедом по дорозі. Метою Велошколи є передати школярам знання ПДР, які стосуються велосипедистів, і викликати інтерес до користування велосипедом. Завдяки цьому зростатиме популярність велотранспорту і зменшуватиметься кількість вело-ДТП на дорогах країни», – пояснив координатор кампанії «Велосипедом до школи» Дмитро Жигінас.

Школярам у Корюківській ОТГ презентували відеоролики про безпеку руху і промоцію велосипеда як транспорту. У них показано, як на велосипеді слід об’їжджати перешкоди, проїжджати перехрестя і безпечно пересуватися по дорогах. Частина відеосюжетів спростовує поширені стереотипи про велосипед.

Зазначимо, що в рамках проекту у Корюківській громаді ще будуть встановлені велопарковки.

«Зелене світло для велоруху в громадах/Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини