Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:55:51

Ліцеїсти дізналися як зберігаючи тепло, економити кошти

02.10.2018   10:31Агенцiя

Зовсім скоро температура за вікном опуститься нижче нуля, в квартирах включать опалення, а рахунки за комунальні послуги будуть шокувати своїми цифрами.

Окрім того житло багатьох українців в зимовий період не прогрівається до достатньої температури, для того,щоб підняти температуру в помешканні існує багато порад, використовуючи які можна зробити свою зиму більш комфортною.

Учасники інформаційної зустрічі :«Зима не за горами – як зберегти тепло в оселі» не тільки обговорили кожну з цих порад, але й поділились досвідом, як підтримують тепло в приміщені ліцею, та у власних домівках. Крім розмови дівчата запропонували різні підходи в заощадженні інших енергетичних ресурсів, та розробили власні концепції поведінки. Об’єднавшись у три команди дівчата запропонували уніфіковані підходи до економії води, газу та електричної енергії. Запропонували цікавий підхід до інформування населення про необхідність економного використання ресурсів, та розробили невеличкі  мотивуючі салогани, які можна поширювати як у соціальних мережах для молодих людей, так і в друкованих виданнях – для людей поважного віку. Наприклад «Зберігай тепло в осели – і навіть сувора зима буде в радість», «Вода потрібна всім і завжди, але це вичерпний ресурс – збережи її сьогодні, щоб завтра не відчувати спраги!»

«Інформаційні заходи стали традиційними для навчального закладу і носять системний характер,  саме  так формуються позитивні навички, та сприйняття, кожної зустрічі представник ГМ ОПОРА готує для учасників нові цікаві завдання, які сприяють мисленню, та активізують учнів до дій. Усі знання отримані під час зустрічі діти застосовують на практиці. Так в ліцеї вже працює система своєрідного  енергоаудиту, ми відповідально відносимось до електричної енергії, та слідкуємо, щоб усі непотрібні прилади були виключені. Раціонально споживаємо воду. Збираємо вторинну сировину. Навчатись треба, але основне застосовувати отримані знання на практиці і нашому закладу це вдається». – зазначила Олександра Стельмах, учениця другого курсу  хіміко-біологічного профілю

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Наталія Висіканець
тел.: +38 093 765 69 31

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.