Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:47:00

Естонські поліцейські навчали українських колег

29.09.2018   09:11

Спеціально для цього в рамках візиту до ГУНП в Чернігівській області прибула делегація Лиунаської префектури Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки.

Зустріч з європейськими колегами відбулася в результаті спільної ініціативи поліції Естонської Республіки та Головного управління Національної поліції в Чернігівській області. Її мета – налагодження більш тісного співробітництва між поліцією Естонії та України, вдосконалення професійної підготовки поліцейських, поглиблення, розширення й оновлення їх професійних знань, умінь і навичок.

Це вже не перший візит естонських поліцейських до міста над Десною. Минулого разу сторони обмінювалися досвідом, узгоджували аспекти подальшої  співпраці та презентували одне одному доповіді щодо організації роботи своїх поліцейських відомств. Розглядалися також структура, задачі, пріоритети й ефективність реформ у країнах.

Цього разу співпраця поліцейських вже набула практичних рис. Естонці протягом чотирьох днів провели тренінг в рамках спільного проекту «Розвиток центру патрульної служби і командно-контрольного управління в Головному управлінні Національної поліції в Чернігівській області».

Навчання спеціально було проведене естонськими поліцейськими у форматі «без краваток», що сприяло щирим товариським стосункам між колегами. А обговорити дійсно було що – організація відеоспостереження у публічних місцях, опитування громадян, оцінка поліцейськими рівня небезпеки, домашнє насильство та багато іншого.

Так, українським поліцейським було цікаво дізнатися, що Естонська республіка хоча і є членом Євросоюзу, але не відмовилася від такого, здавалося б, пережитку минулого, як витверезник. Начальник бюро інформації Південної префектури Департаменту поліції Індрек Коеметс докладно обґрунтував поліцейським необхідність та доцільність існування такого закладу. Він навів кілька тез, серед яких зокрема й збереження життя і здоров’я громадянина у стані алкогольного сп’яніння, членів його родини та оточуючих, особливо коли йдеться про нетверезого водія.

Як зазначив начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП в Чернігівській області Анатолій Будьонний, за підсумками навчання українські поліцейські отримали сертифікати європейського зразку, а найкращі з них восени, взимку та весною поїдуть в Естонію запозичувати досвід країни, де процес реформування поліції вже пройшов і приніс позитивні результати.

Сторони відзначили взаємну відкритість колег та високо оцінили пізнавальний аспект тренігну.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.