Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:44:21

Міська рада організувала для представників ОСББ семінар про запровадження енергоефективних заходів

26.09.2018   08:55

Семінар «Впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках» для представників ОСББ міста Чернігова зорганізували 25 вересня у конференц-залі «Світогляд».

Спікери заходу - фахівці Управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, а також запрошені експерти. Окрім того, присутні змогли почути про практичний досвід: голова чернігівського ОСББ «Власник 24» Юліан Комков розповів про те, як його будинок запровадив енергоефективні заходи за підтримки міської програми і що це дало мешканцям.

Як відомо, сьогодні діє державна програма з енергоефективності. До того ж, на запровадження в багатоквартирному будинку комплексу енергоефективних заходів – встановлення індивідуального теплопункту, вузлів обліку, утеплення будинку – можна отримати грошову допомогу і з міського бюджету.

Щоби стимулювати запровадження енергозберігаючих заходів у житловому господарстві Чернігова рішеннями міської ради від 28.04.2016 №7/VII-1 та від 18.01.1016 №4 затверджені спеціальні міські програми.

1. Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки. Бюджет програми – 25,6 млн грн. Механізм реалізації – виділення коштів міського бюджету на проведення капітального ремонту житлового фонду ОСББ та ЖБК: власники квартир сплачують 30% вартості робіт, а міський бюджет - 70%, але не більше 15 тис. грн на одну квартиру.

2. Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016-2019 роки. Бюджет програми – 20 млн грн. Механізм реалізації – відшкодування з міського бюджету частини суми за кредитами, одержаними ОСББ, ЖБК на реалізацію енергозберігаючих заходів: бюджет компенсує 40% тіла кредиту, але не більше 14 тис. грн на 1 квартиру.

Також фахівці розповіли, зокрема, про специфіку реалізації енергоефективних проектів для ОСББ (консультант компанії GIZ Віталій Шаповаленко), про законодавче регулювання цієї сфери (експерт з енергоефективності Офісу підтримки та впровадження реформ Мінрегіону Валентина Гуч), про державну програму «теплих кредитів» (начальник відділу ММС Чернігівського ОУ АТ Ощадбанк Сергій Мозолєв).


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини