Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:39:59

У Чернігові Інклюзивно-ресурсний центр і ЧНРЦ № 1 працюватимуть в одному приміщенні

26.03.2018   15:18

Минулого тижня начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура та директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 1 Анатолій Коломієць зустрілися з батьками й педагогічним колективом цього закладу. Головною темою обговорення була можливість розташування Інклюзивно-ресурсного центру № 1 на базі ЧНРЦ № 1.

Як було зазначено під час зустрічі, наразі стоїть питання щодо ефективного використання коштів міського бюджету.

В інших регіонах країни Інклюзивно-ресурсні центри створені саме при навчально-реабілітаційних центрах, адже вони взаємодоповнюють один одного. Крім того, вузько направлені спеціалісти з інклюзії надаватимуть допомогу і дітям з ЧНРЦ і для цього не потрібно буде їздити до фахівців через усе місто. До того ж самі приміщення не потребують значних коштів на капітальний ремонт, як наприклад, будівництво нового центру чи відновлення давно невикористовуваного приміщення.

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр №1» створена у серпні минулого року згідно з рішенням Чернігівської міської ради. Діяльність цієї установи направлена на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі, у професійно-технічних навчальних закладах.

Оскільки, незалежно від стану здоров'я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, кожна дитина має право на повноцінне життя, освіту з урахуванням їхніх індивідуальних потреб, можливостей, здібностей та інтересів. У цьому Центрі дітям з особливими освітніми потребами надаватиметься необхідна психолого-педагогічна підтримка з урахуванням їх індивідуальних потреб та системного кваліфікованого супроводження.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.