Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:09:07

Про новації Мін'юсту говорили на семінарі з секретарями та керівниками апаратів територіальних громад Чернігівщини

23.02.2018   12:02Агенцiя

22 лютого начальником Управління державної реєстрації В’ячеславом Хардіковим, начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Юлією Орєшкіною, начальником відділу з питань нотаріату Оксаною Железняк було прийнято участь у проведенні семінару для секретарів та керівників апаратів об’єднаних територіальних громад Чернігівщини на тему: «Організація роботи ради та виконкому об’єднаної територіальної громади», проведеному в Центрі розвитку місцевого самоврядування.

Присутніх представників об’єднаних територіальних громад було проінформовано про особливості реалізації органами місцевого самоврядування окремих функцій у сфері нотаріату, реєстрації актів цивільного стану, а також обговорено питання співпраці територіальних органів юстиції та органів місцевого самоврядування в площині децентралізації владних повноважень та створенні об’єднаних територіальних громад в Чернігівській області.

Так, В’ячеславом Хардіковим були висвітлені питання процедури державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу щодо представницьких органів місцевого самоврядування, зокрема і комунальних підприємств, засновниками яких є місцеві ради, у зв’язку зі створенням об’єднаних територіальних громад.

Юлією Орєшкіною надані ґрунтовні роз’яснення щодо особливостей державної реєстрації актів цивільного стану посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Оксана Железняк розповіла присутнім про особливості вчинення нотаріальних дій в органах місцевого самоврядування.

Також, представниками Головного територіального управління юстиції області доведено до відома присутніх інформацію щодо особливостей реалізації всеукраїнського правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та окреслено коло питань, що стосуються співпраці Головного територіального управління юстиції з органами місцевого самоврядування нашої області в процесі утворення та започаткування роботи новостворених об’єднаних територіальних громад на початковому етапі їх функціонування.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.