Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:47:06

Підсумки "Школи молодого журналіста": професійна орієнтація та власні проекти

23.12.2017   10:34Агенцiя

12 з 20 учасників «Школи молодого журналіста» сьогодні отримали сертифікат, що підтверджує проходження навчання.

— Те, що до випуску дійшли не всі, теж є показником. Проект дав можливість молодим людям спробувати й порівняти свої очікування та реальність професії, — зауважив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

«Школа молодого журналіста» — спільний проект Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА та громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ», також до реалізації ініціативи долучилася Чернігівська обласна організація НСЖУ.

Проект реалізується коштом обласного бюджету в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки, затвердженої рішенням Чернігівської обласної ради 10 вересня 2015 року. Партнером проекту у 2016 році виступив благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини».

Варто зазначити, це вже другий набір молодих та ініціативних людей, які лише планують чи починають випробовувати власні сили на журналістському поприщі.

—  Приємно, що деякі слухачі цьогорічного курсу вже працевлаштувалися у ЗМІ чи прес-служби установ, дві випускниці запустили власний проект, — зазначив координатор проекту Валерій Сорокін.

У рамках ШМЖ проведено 13 тренінгів (написання новин, проведення інтерв’ю, медіаграмотність, юридичні аспектам журналістської діяльності, нові медіа, фоторепортаж тощо), 4 навчальні поїздки.

Днями відбулося останнє заняття школи — учасники проекту знайомилися з принципами верстки газетних видань. Використовуючи набуті протягом курсу знання та власні публікації слухачі за допомоги експертів створили макет повноцінної шпальти.

Серед тренерів — чернігівські журналісти Владислав Савенок, Ольга Чернякова, Валентина Трахтенберг, Олександр Назаренко, працівники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА; головний редактор видавничого дому «ОГО», викладач кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія» Віталій Голубєв, керівник програм нових медіа, МГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз, журналіст газети «Бульвар Гордона» Анна Шестак та інші.

 
Враження:

Андрій Прокопенко, співзасновник благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини»: Впевнений, що проект матимете продовження: випускники себе проявлятимуть у професійній сфері, організатори шукатимуть інших охочих повчитися.  Я впевнений, що найближчим часом з’явиться така собі «спільнота ШМЖ»

Ольга Чернякова, секретар Чернігівської обласної організації НСЖУ: Фінал — це завжди краще старту, бо вже є досвід. Пишіть так, як лягатиме, бо кожен має свій стиль, кожен — особливий.

Слово випускникам:

«...у стислий термін — синтез теорії і практики від професіоналів — це неоціненно».

«Навчання у Школі — той випадок, коли ти вже маєш певний досвід, однак, все, що пропонується знову переосмислюєш».

«За цей рік легко простежити свій розвиток у сфері, що до душі. Системність занять про стимулювала системність роботи».

«Отримані знання стануть в нагоді не лише для роботи у ЗМІ. Вміння комунікувати, швидко орієнтуватися у будь-якій ситуації — навички, необхідні для успішної самореалізації у будь-чому».


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини