Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:20:51

Активна молодь Чернігова підтримала акцію управління юстиції "ХабарЗаНавчанняСтоп"

18.11.2017   08:50Агенцiя

Команда Головного територіального управління юстиції відійшла від стандартного профілю тематичних заходів. На зустрічі зі студентством міста в Культурно-діловому центрі «Світогляд» не було жодних слів про поточну роботу органів юстиції.

Нашу акцію ми присвятили питанням попередження корупційних проявів у навчальних закладах, запросивши до обговорення найактивнішу молодь - студентів і курсантів Академії державної пенітенціарної служби, Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського.

Тренерами сьогоднішнього заходу виступили: Катерина Риженко, юридичний радник громадської організації «Тransparency Internatіonal Ukraine», і Валерій Сорокін, начальник відділу Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

На початку зустрічі керівник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк традиційно презентував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого і проходила акція дня «ХабарЗаНавчанняСтоп».

У своєму зверненні до молоді начальник управління юстиції закликав змінювати власну свідомість, свій менталітет аби унеможливити таке ганебне явище як хабарництво, відповідально ставитися до свого життя і бути активними учасниками у розбудові демократичного європейського суспільства без хабарництва.

Сергій Рудий, В’ячеслав Хардіков, Сергій П’ятниця - профільні заступники начальника -  побажали майбутнім правникам впевненості та рішучості на студентській ниві, успіхів у навчанні, особистісних перемог. «Бути активними у своїх поглядах, відповідальними за свої вчинки, наполегливими у досягненні поставлених цілей – це ті «кити», що  здатні в майбутньому змінити недосконалу систему державних процесів у нашій країні. І змінювати течію ви маєте вже сьогодні, аби завтра  наша країна процвітала, а люди могли гордо казати: «Я  - українець, моя країна – Україна»», - зазначили вони.

Цікаво і водночас приємно було почути думки майбутніх юристів,  якою вони бачать систему освіти, що хотіли б змінити, як вдосконалити навчальні процеси. Молоді хлопці і дівчата розуміють реформи, що відбуваються  в країні, по дорослому розмірковують над проблемами, що існують в суспільстві, а головне  дають негативну оцінку випадкам хабарництва.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини