Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:59:55

В рамках загальнонаціонального проекту "Я МАЮ ПРАВО!" у Чернігівській області проведено 103 правопросвітницьких заходи

25.10.2017   14:04Агенцiя

24 жовтня під час засідання Чернігівської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення розглянули реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» системою надання безоплатної правової допомоги та органами юстиції.

«Починаючи з 15 вересня в Чернігівській області розпочато правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою БПД, територіальними органами юстиції за підтримки USAID», - зазначила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко.

Мета проекту – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.Вложение без имени 00032

«Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Ми даємо чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми доводимо, що держава може бути твоїм партнером, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця», - підкреслила директор Регіонального центру.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Ірина Протченко підкреслила, що з метою інформування населення про їх права та в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Центрами з надання безоплатної правової допомоги у Чернігівській області проведено: 22 правопросвітницьких заходи у закладах освіти; 50 – у державних установах; 2 «Дні відкритих дверей» та 29 заходів у інших установах.

Слід зауважити, що правопросвітницька робота ведеться активно і велика кількість заходів відбувається у тісній співпраці з територіальними органами юстиції.

За правовою допомогою можна звернутися до:

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області
Адреса: м. Чернігів, вул. П'ятницька, 39, оф. 711.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини