Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:37:27

Чернігівські ПТУ зараз обходяться міському бюджету в 90 мільйонів на рік

26.09.2017   14:14

Чернігівський міський голова звернувся до обласної влади з пропозицією під час формування бюджетів на наступний рік опрацювати й вирішити питання щодо спільної участі у фінансуванні ПТУ. Зокрема, таке звернення прозвучало під час розширеної наради в міській раді 25 вересня.

Він нагадав про те, що утримання професійно-технічних училищ на сьогодні коштує місту Чернігову90 млн грн на рік. При цьому десь 60% їх учнів – з інших міст і сіл області. Тому спільне фінансування їх навчання – це елементарна справедливість. І в цьому, на думку Владислава Атрошенка, мають брати участь усі громади, учні з яких їдуть навчатися до училищ.

- Поки що ми одержали відповідь, що область не може співфінансувати ПТУ. Але я стверджую, що субвенцій ніхто не забороняв. І зараз, коли йде формування бюджетів на наступний рік, це питання як раз і треба піднімати та опрацьовувати.

Загалом, на думку міського голови, до питання роботи й утримання ПТУ треба підходити комплексно:

- Звичайно, директори ПТУ хотіли би залишати їх на державному бюджетному фінансуванні. Здебільшого вони взагалі не готові щось міняти в своєму житті, переходити на замовлення при навчанні тощо. Але життя змушує приводити й цю сферу у відповідність із життєвими реаліями. Готувати вже треба не будь-кого, а затребуваних на ринку праці спеціалістів, причому замовляти їх підготовку повинен бізнес. Щоби учень від самого початку освоював саме потрібні навички, проходив практику на тому робочому місці, куди прийде після навчання. Зараз же часто-густо випускники після училищ приходять на виробництво і взагалі не розуміють тої спеціальності, яку вони вивчали.

Також Владислав Атрошенко доручив проаналізувати використання приміщень ПТУ: скільки там тисяч квадратних метрів опалюваної площі і як вони використовуються. У тому числі – для якої кількості учнів.

- Щоб ми просто махнули рукою і залишили все як є – такого вже не буде, - наголосив він.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини