Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:33:59

Розглянуто питання стану забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти

22.09.2017   12:08Агенцiя

21 вересня в Управлінні ДСНС України у Чернігівській області в режимі відеоселектора під головуванням директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергія Болдирева відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У заході взяли участь керівництво обласних Управлінь ДСНС України, освіти і науки, Державної екологічної інспекції, Національної поліції, Департаментів і управлінь облдержадміністрації, а також керівництво райвідділів (секторів) У ДСНС в області, районних держадміністрацій та відділів освіти.
Питання, що розглядалося - стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки закладів освіти, а також їх готовність до нового навчального року.

"Питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки загальноосвітніх закладів є актуальним в державі. В ніч на 16 вересня в оздоровчому таборі "Вікторія" м. Одеса сталася жахлива пожежа, внаслідок якої загинуло троє дівчаток віком від 8 до 12 років. Керівництвом облдержадміністрації впродовж останніх років неодноразово приймались відповідні рішення та доручення щодо приведення у належний протипожежний стан освітніх закладів, але дієвих заходів з боку керівництва районних адміністрацій щодо виправлення становища вжито не було. Внаслідок цього загальноосвітні заклади продовжують експлуатуватись з порушеннями норм і правил пожежної безпеки, які в свою чергу можуть призвести до виникнення пожеж та створити загрозу життю і здоров’ю людей", - повідомив Сергій Болдирев.

Як зазначив під час своєї доповіді заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Роман Цушко, 511 будівель не забезпечені пристроями блискавкозахисту, або знаходиться в непрацездатному стані, не проведено заміри опору ізоляції електромережі на 434 об’єктах, не забезпечені в повному обсязі первинними засобами пожежогасіння 435 закладів, не проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій 702 будівель, 671 будівлю не обладнано системами пожежної автоматики, в 99 закладах вона знаходиться в непрацездатному стані, шляхи евакуації 88 установ експлуатуються з порушеннями протипожежних вимог. Наявність зазначених порушень унеможливлюють забезпечення безпечної евакуації людей та можуть ускладнювати ліквідацію пожеж. Крім того, не виконуються навіть елементарні протипожежні заходи.

Підводячи підсумки роботи комісії, Сергій Болдирев визначив пріоритетні завдання органам державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствам, установам щодо неухильного виконання чинного законодавства у сфері цивільного захисту в закладах освіти.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.