Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:31:59

Громада і влада Кіптівської ОТГ створюють нові правила бюджетного процесу

20.09.2017   10:30

Представники влади і громади Кіптівської ОТГ обговорили переваги прийняття Бюджетного регламенту на інформаційній зустрічі, яка відбулась 19 вересня в селі Кіпті.

Для того аби громадськість і депутати могли брати участь у коригуванні бюджету, а в ідеалі у формуванні проекту бюджету має бути відповідний механізм, інструмент – тобто правила - як, коли, яким саме чином можна подати свої пропозиції – які потім ввійдуть (чи не ввійдуть) до проекту бюджету. Таким інструментом є Бюджетний регламент.

Олександр Підгорний, експерт проекту, пояснив учасникам заходу що таке Бюджетний регламент та які переваги його прийняття як для громади, так і для депутатів.

Зокрема, 1) члени територіальної громади можуть приймати участь у процесах підготовки та ухвалення управлінських рішень, надавати свої пропозиції; 2) нормативно закріплюється механізм контролю будь-якого етапу бюджетного процесу з боку громади; 3) конкретизуються взаємовідносини між учасниками бюджетного процесу, які в Бюджетному кодексі були б надлишковими, оскільки є специфічними і не універсальними.

Експерт проекту Віктор Бистров розповів, що головне завдання Бюджетного регламенту - деталізувати та конкретизувати загальні норми закону, адаптуючи їх саме до потреб і особливостей населеного пункту.

Обговорюючи можливості прийняття Бюджетного регламенту радою, учасники заходу запропонували не обмежуватись лише моніторингом самого бюджету, а окремий акцент також робити на просвітницький роботі.

Останні новини Чернігівщини

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини