Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:19:18

Учнівська молодь взяла участь у пізнавальному заході "Рятівники - солдати батьківщини", присвяченого Дню рятівника

12.09.2017   14:48

12 вересня у Чернігові на базі обласного Палацу дітей та юнацтва для учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів міста проведено пізнавальний захід під гаслом "Рятівники - солдати батьківщини".

Приурочений до професійного свята Дня рятівника, він мав за мету привернути увагу дітей до нелегкої професії рятувальника, навчити підростаюче покоління заходам безпеки та алгоритму дій у можливих екстрених ситуаціях.

Організаторами заходу виступили Управління ДСНС України у Чернігівській області, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Палац дітей та юнацтва. До заходу активно долучилися представники рятувальної станції на водах, центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. а також кінологи Головного управління Національної поліції. Розпочалось свято із теплих слів привітань рятувальникам та яскравих танцювальних номерів, підготовлених вихованцями Палацу.

Після урочистого відкриття заходу, на відкритому майданчику зібрались учасники - команди з п'яти навчальних закладів міста та організатори, які представили 5 учбових локацій.

Серед них: пожежно-рятувальних робіт, психоемоційної регуляції у надзвичайних ситуаціях, надання екстреної медичної допомоги постраждалим, рятувальних робіт на водних об'єктах, а також захисту населення від сильнодіючих отруйних речовин. На кожній з представлених станцій, підлітки мали відпрацювати певні дії у надзвичайних ситуаціях та отримати бали за правильність і швидкість виконання вправ.

Крім того, спортивний конкурс на вправність і витривалість влаштували викладачі Палацу дітей та юнацтва. Зацікавив присутніх показовий виступ кінологів Національної поліції та їх вихованців, які виявляли вибухонебезпечні предмети та стріляні гільзи від зброї.

Всі команди учасників пізнавального заходу були відзначеними організаторами грамотами. Перше ж місце та диплом від Управління ДСНС України у Чернігівській області отримала команда загальноосвітньої школи № 34.

На завершення заходу, вихованці обласного Палацу дітей та юнацтва подарували ще декілька яскравих концертних номерів.


У ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини