Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 14:32:54

Новим громадам – нові підходи до бюджетного процесу. На Чернігівщині стартував новий освітній проект

11.08.2017   15:10Агенцiя

Громадська організація Центр Доброчин повідомляє про нову ініціативу, направлену на покращення прозорості та підзвітності бюджетного процесу в 4 пілотних об’єднаних територіальних громадах Чернігівської області - Мена і Сновськ (міські ОТГ) та Десна і Кіпті (селищні ОТГ).

Більша частина людей звикли до думки, що бюджетний процес на місцевому рівні – прерогатива лише депутатів місцевих рад. Проте існує інструмент - Бюджетний регламент, завдяки якому до процесу бюджетування можуть активно залучати звичайних мешканців. Чому Бюджетний регламент важливий? Він забезпечить участь громадян не тільки в процесі контролю за використанням бюджетних коштів, але і надасть можливість брати участь у формуванні бюджету.

Діяльність проекту розпочнеться циклом інформаційних зустрічей та круглих столів, які відбудуться в об’єднаних громадах Чернігівської області для представників місцевої влади та активістів. Учасникам буде представлено Бюджетний регламент, як інструмент доступу до формування бюджету та його раціонального розподілення саме на потреби громади.

Наступним кроком буде адвокатування прийняття Бюджетних регламентів і посилення спроможності ОГС та ЗМІ у моніторингу бюджетів місцевого рівня та висвітлення бюджетної тематики.
Чим більше громадськість буде залучена до бюджетних процесів, тим краще будуть вирішуватись місцеві питання.


Проект «Новим громадам – нові підходи до бюджетного процесу» реалізується Центром Доброчин в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Наталія Дрозд
Центр «Доброчин»

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини