Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:19:47

Служба зайнятості допоможе влітку здобути "зимову" професію

14.07.2017   09:07Агенцiя

Щороку напередодні опалювального сезону роботодавці зацікавлені взяти на роботу операторів та машиністів (кочегарів) котелень.

Як показує практика, перевагу надають працівникам, які нещодавно опанували цю професію і володіють сучасними знаннями. Або ж тим, хто в міжсезоння підвищив кваліфікацію та отримав допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості вже влітку організовує навчання для безробітних за професією «оператор котельні» (обслуговування котлів на газовому паливі) та навчальними програмами відповідного професійного спрямування. Підвищення кваліфікації пропонується за такими програмами: «Щорічна перевірка знань операторів котельні», «Щорічна перевірка знань машиністів (кочегарів) котельні», «Кочегари, які обслуговують водонагрійні котли з температурою до 115º С, що працюють на твердому паливі», «Оператор побутових газових котлів», «Щорічна перевірка знань операторів побутових газових котлів» та напрямом «Охорона праці».

Як повідомили в обласному центрі зайнятості, цього року до початку опалювального сезону служба зайнятості підготує понад 1200 операторів та кочегарів котелень. Вчитимуться безробітні на базі Сумського та Рівненського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Чернігівського обласного навчально-курсового комбінату. Професійне навчання для них безкоштовне, фінансується за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Отримавши потрібні знання, відтак, і посвідчення та допуски до робіт з підвищеною небезпекою, громадяни на період опалювального сезону гарантовано забезпечуються робочим місцем. Вони обслуговуватимуть котельні лікарень, шкіл, дитячих садочків, житлово-комунальних господарств області.


За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.