Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:17:04

Про громадскість, інвестиції та не лише...

22.06.2017   08:20Агенцiя

Другий день навчального візиту чернігівських посадовців до гміни Глівіце розпочався з відвідин міського Центру недержавних громадських організацій. Це комунальна установа, покликана створювати умови для їхнього розвитку.

Вона, так би, мовити надає НГО дах над головою. Тут проводяться навчання для бажаючих започаткувати власнє об`єднання за інтересами, працюють із молодіжними активістами, проводять художні виставки та багато чого іншого.

На запитання – як же вимірюється ефективність витрат бюджетних коштів на утримання такого центру пролунала відповідь – це інвестиція в майбутнє гміни, бо йдеться про стимулювання громадянської активності, виховання соціальної відповідальності, стимулювання волонтерської діяльності, задоволення інтересів громадян.

Того ж дні службовці відвідали кілька спеціальних міських інституцій: підприємство з водопостачання, Центр управління надзвичайними ситуаціями та управління рухом на міських шляхах. В першому випадку – це спільне комунальне підприємство, утоворене кількома гмінами.

Ця форма доволі поширена в Польщі, але є новою для України. Таріфи на воду відповідать витратам на її постачання, включно з амортизацію майна що використовується. А от у випадку надзвичайних ситуацій йдться про спробу звести до одного координаційно-диспетчерського центру кілька служб.

Так само комплексним вигладає управляння рухом на дорогах – надсучасне обладнання дозволяє знімати ймовірну напругу на дорогах та забезпечувати гарантовний нагляд за дотриманням правил дорожнього руху.

Та чи не найбільш вражаючою стала зустріч у Центрі освіти і бізнесу «Нове Глівіце». Факточно, це бізнес-інкубатор для IT-фахівців, свого роду місцева кремнієва долина. Колись тут була вугільна шахта. Її закрили і Глівіце разом із сусідніми гмінами утворили підприємство, де створені умови для розвитку приватних підприємств у сфері високих технологій.

Чимала інвестиція із залученням власних та європейських коштів себе цілком виправдала – з нуля тут було створено дві з половиною тисячі робочих місць, завантаженість центру становить 95%. Отже, виграли всі – задіяні гміни, підприємства, працівники.

На такому сполученні інетересів та чесності до кожного з учасників будуються відносини самоврядної влади та громадян у Глівіце.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.